Striping: de nieuwste contouring trend die je moet kennen

Eén van de grootste trends van de afgelopen tijd is contouring. Het ging van full on naar iets lichter in de vorm van st...

Lees ook

Eén van de grootste trends van de afgelopen tijd is contouring. Het ging van full on naar iets lichter in de vorm van strobing, maar nu is er striping. Maar wat is striping precies?

Dat contouring een belangrijke rol speelt bij fotoshoots is geen geheim, maar mede dankzij vrouwen als de Kardashians zie je ook in het straatbeeld steeds meer vrouwen verschijnen die aan het shapen zijn geslagen. Na de contouring crèmes en poeders is het nu echt tijd voor iets nieuws. Vorig jaar kwam strobing ? heel veel highlighter, geen bronzer ? in beeld en nu neemt striping het over. Het is een techniek om bronzer op een andere manier aan te brengen waardoor je er jonger, frisser en cooler uitziet, aldus visagist Monika Blunder (zie video).

Striping is perfect voor iedereen die ’s ochtends geen tijd heeft voor een hele make-up routine, maar toch graag goed voor de dag komt. Pak na je foundation een vloeibare bronzer (bij een droge huid) of een poeder bronzer (voor de vette huid) en trek van het hoge, ronde deel van de wang zo een streep over de neus naar je andere wang. Dit doe je met een zogeheten buffing brush, zodat je de bronzer goed in de huid kunt werken en het mooi vervaagt. Dat vervagen – of blenden, zoals de beauty vakterm heet – doe je vervolgens weer met een fluffy kwast voor een natuurlijk resultaat. Tip: gebruik voor striping het liefst een matte bronzer voor het mooiste resultaat.

Shop hier alvast de striping tools:

 

Lees ook:

Bron beeld Kendall Jenner: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook