Dit is waarom slapen met nat haar niet goed voor je is

Slaap jij regelmatig met nat haar? Dan kun je dat beter niet meer doen. Slapen met nat haar is namelijk helemaal niet zo...

Lees ook

Slaap jij regelmatig met nat haar? Dan kun je dat beter niet meer doen. Slapen met nat haar is namelijk helemaal niet zo goed voor je en dit is waarom.

Het is een veelbesproken onderwerp waar veel mensen het antwoord niet op weten: is slapen met nat haar nou een slechte of een goede zaak? Laten we hier voor eens en altijd een antwoord op geven.

Van slapen met nat haar krijg je hoofdpijn

Oké, niet iedereen krijgt er hoofdpijn van, maar de kans is wél aanwezig. Je bent namelijk vatbaarder voor bacteriën en schimmelinfecties. Met natte haren slapen betekent dat je lichaam de bloedstroom onnodig verhoogt, omdat je lichaam zich dan kan beschermen (je lichaam moet harder werken om je warm te houden). Het gevolg? Wakker worden met hoofdpijn.

Je krijgt er een bad hair day van

Word je wakker met fantastisch haar als je met nat haar hebt geslapen? Lucky you, maar de meeste vrouwen worden juist wakker met een bad hair day. Als je slaapt met een natte bos haar is de kans groot dat je lokken er ’s ochtends droger en pluiziger uitzien. Sterker nog, waarschijnlijk word je wakker met klitten in je haar. Dat betekent dat je er vervolgens meer tijd aan moet spenderen om je haar weer semi-normaal te krijgen.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook