Namasté: William, Kate en de Royal India Tour

Het programma belooft nu al Bollywood-glamour, pluishaar en babyolifanten. Van 10 tot 16 april reizen de hertog en herto...

Het programma belooft nu al Bollywood-glamour, pluishaar en babyolifanten. Van 10 tot 16 april reizen de hertog en hertogin van Cambridge door – namasté! – India en Bhutan.

Ook op het programma: een bezoekje aan een sloppenwijk van Mumbai (voor de ‘Slumdog Millionaire’ factor?) en een gezonde dosis cricket, want daar zijn ze in India dol op. Verder doen ze de ‘Klim naar het Tijgernest’, een 6 uur durende hike naar het beroemde klooster in Bhutan. Gezien de temperatuur en de vochtigheidsgraad mag Kate hiervoor wel een industriële hoeveelheid anti-frizz inpakken.

William en Kate gaan weer dansen!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Verder een bezoekje aan het huis van Ghandi en een tuinfeest ter ere van de aanstaande 90ste verjaardag van de Queen. In Assam verzamelen de Cambridge’jes zich rond een kampvuur om het Assamese Nieuwjaar met zang en dans in te halen. Laten we hopen dat ze vooraf even oefenen. Verder aardig wat programmapunten over natuurbeheer, zoals de olifantjescrèche in Kaziranga National Park in Assam, want behoud van de natuur is een pet project van William. Op de foto bezoekt hij een olifantenopvang in China.

Royal India Tour mét entourage

© Anwar Hussein / Getty Images © Anwar Hussein / Getty Images

Echt afzien is het niet, want het stel reist met een entourage van 20+ personen: twee privésecretarissen en een vier man sterk PR-team om de slechte publiciteit de kop in te drukken. Daarnaast één persoonlijk assistent, een toursecretaris, een logistieke organisator en een adviseur van Buitenlandse Zaken. Plus een kapper: Kate mag dan zelden een tiara dragen, heur haar is haar kroon en er zál professioneel geföhnd worden. Dit gezelschap wordt verder aangevuld met beveiligingsmensen van Scotland Yard. Het is minder dan Mariah Carey, maar aanzienlijk meer dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima meenemen voor een buitenlands bezoek.

Op bezoek bij The Gyalsey

© King Jigme / Facebook © King Jigme / Facebook

Op 14 april arriveren ze in Bhutan, waar ze op kraambezoek gaan bij het pasgeboren Drakenprinsje. Verder de nodige plichtplegingen, waaronder een zegening in een tempel waar ze boterlampen zullen aansteken. ’s Avonds hebben ze in het Linkana Paleis een privédiner met koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en koningin Jetsun Pema, ook bekend als ‘De William en Kate van de Himalaya’. Officieel gaat dat over ‘het aanhalen van de nationale banden’. Officieus gaan ze het vast uitsluitend over gebroken nachten en de peuterpuberteit hebben, zoals dat jonge ouders betaamt. Prins George en prinses Charlotte reizen overigens niet mee, het programma zou te intensief zijn voor twee kleine kinderen. Dus die blijven bij nanny Maria, al zal oma Middleton zich er vast ook mee bemoeien.

Grote finale: Taj Mahal

© Getty Images © Getty Images

Op de laatste dag reizen William en Kate van Bhutan terug naar India voor een fotomomentje bij de Taj Mahal. Het bezoek aan de Taj Mahal is een tikje beladen. Hier werd 24 jaar geleden de beroemde foto gemaakt waarop Williams moeder prinses Diana moederziel alleen voor het beroemdste liefdesmonument ter wereld zit. Ze was er op staatsbezoek met kroonprins Charles en de wederzijdse weerzin droop er aan alle kanten af. Met de Taj foto gaf Diana de wereld een briljante visuele hint over hoe de zaken er voor stonden. Een paar maanden later ging het stel uit elkaar. William en Kate zullen er alles aan doen om er innig te worden vastgelegd “om nieuwe herinneringen te maken”. Bring it on!

Laatste nieuws