Spanning in Monaco: is Charlotte Casiraghi verloofd?

Charlotte Casiraghi's beau Lamberto Sanfelice was dan afwezig op het Rose Ball, het is nog volop aan. En in Monaco kijke...

Charlotte Casiraghi’s beau Lamberto Sanfelice was dan afwezig op het Rose Ball, het is nog volop aan. En in Monaco kijken ze vol spanning naar die nieuwe ring om haar vinger: is ze verloofd?

De dochter van prinses Caroline van Hanover en Monaco houdt het spannend. Italiaanse regisseur Lamberto heeft haar nog nooit vergezeld naar een officieel Monegaskisch evenement. Ze waren echter wel samen op skivakantie in Zürs en Charlotte was ook, zij het discreet, aanwezig bij de première van zijn nieuwste film. Bovendien brengt ze veel tijd met hem door in Rome, waar hij woont. Charlotte heeft zoontje Rafaël (2) met haar ex Gad Elmaleh. Wat denk je verlovingsring of niet?

Charlotte Casiraghi verloofd

Filosofie goes Monaco

New image of #CharlotteCasiraghi’s first tv interview, airing on March 20

Een foto die is geplaatst door Charlotte Casiraghi (@charlottecasiraghi) op

Overigens laat Charlotte Monaco niet helemaal links liggen. In het vorstendom voor de rijken, waar de megajachten zich verdringen, organiseert ze maandelijks een filosofisch forum: Les Rencontres Philosophiques. Huh? “Ik heb filosofie gestudeerd aan de Sorbonne,” zegt ze. “En daar heb ik altijd iets mee willen doen. Het is lastig filosofen buiten de universiteit te ontmoeten, vandaar dat ik meetings, debatten en workshops organiseer met de beste Franse filosofen van dit moment. En die zijn toegankelijk voor iedereen die er belangstelling voor heeft. De eerstvolgende is op 21 april.”

Casiraghi over culturele traditie

 

 

#CharlotteCasiraghi and Raphaël at Nice Airport | January 16, 2016 Een foto die is geplaatst door Charlotte Casiraghi (@charlottecasiraghi) op

En is daar een beetje belangstelling voor, tussen de haute couture in het belastingparadijsje? “Het is waar dat filosofie niet het eerste is waar je aan denkt bij Monaco,” zegt Charlotte tegen Canal+. “Maar kijk je naar de geschiedenis van het vorstendom, dan zie je een sterke traditie om cultuur te ondersteunen, waarin we onze tijd vaak ver vooruit zijn. Het culturele leven is hier heel dynamisch, daar past het wél bij. Zes procent van de begroting gaat naar cultuur, dat is meer dan in bijvoorbeeld Frankrijk.”

Charlotte had al jong groot verdriet

© Mondadori / Getty Images © Mondadori / Getty Images

Charlotte zegt dat haar liefde voor filosofie er al jong inzat. “Ik bekeek als kind ding al van alle kanten en probeerde ze te begrijpen,” zegt ze. “Iedereen krijgt in zijn leven te maken met kwetsbaarheid, persoonlijke gebeurtenissen, die je vragen laten stellen over de broosheid van het leven.” Hiermee duidt ze vermoedelijk op het verlies van haar vader Stefano Casiraghi, die verongelukte toe ze vier was. Deze foto is uit 1987, het jongetje is haar broer Andrea.

Ik twijfel veel. Ik twijfel aan alles.

Worstelen met levensvragen

© Palais Princier © Palais Princier

Vindt ze troost in filosofie? “Nee, het is niet iets wat je gemoedsrust geeft,” zegt Charlotte. “Ook geen oplossingen, een gevoel van welzijn en het heeft zelfs geen therapeutische werking. Integendeel, het is een vorm van permanente onzekerheid, aanhoudende vragen en twijfels. Ik twijfel aan alles. We worden allemaal gedefinieerd door onze achtergrond, onze ouders, onze eigen geschiedenis. De zin van het leven is daar boven uitstijgen. Filosofie helpt daarbij.”

Liefde als levensthema

#CharlotteCasiraghi and #LambertoSanfelice in #Rome | February 23, 2016

Een foto die is geplaatst door Charlotte Casiraghi (@charlottecasiraghi) op

Het leidende thema van haar forum is ‘liefde’. “Volgens mij is liefde een centraal thema in de filosofie,” zegt Charlotte. “Niet alleen in de intieme en persoonlijke sfeer, het wekt ook vragen op over rechtvaardigheid, politiek en zelfs religie. Ik durf zelfs wel te stellen dat liefde het centrale thema van ons leven is.” En hoe zit het nu met Lamberto en de liefde? “Dat hou ik voor mezelf,” zegt ze, met een net iets te veelzeggend lachje. Hmm.

Lees ook:

Laatste nieuws