Prins George gaat naar dezelfde school als prins William en oom Harry

Hertogin Kate kan een verhuizing gaan regelen, want straks gaat prins George (2) naar dezelfde school als prins William...

Lees ook

Hertogin Kate kan een verhuizing gaan regelen, want straks gaat prins George (2) naar dezelfde school als prins William en oom Harry.

Misschien is het echt de beste school voor prins George. En misschien heeft ook de niet aflatende kritiek op de Cambridge’jes en hun al te luie onzichtbare leven op het Engelse platteland een rol gespeeld. Hoe dan ook, volgens de Daily Mail hebben prins William en hertogin Kate hun zoontje ingeschreven voor pre-prep school (te vergelijken met een voorbereidingsschool op groep 1) Wetherby in Londen.

William en Harry in het uniform

1990 © Julian Parker / Getty Images 1990 © Julian Parker / Getty Images

Wetherby is vertrouwd terrein voor de Windsors. Prins William en prins Harry, hier met hun moeder prinses Diana in 1990, gingen er als kind ook heen. Het uniform is nog niet veranderd, ook George zal er volgend jaar zo bijlopen. Blijft hij het traject van zijn vader en oom volgen – en bij royals ligt dit soort continuïteit zeer voor de hand – dan gaat hij vervolgens naar Ludgrove. En die school is weer het voorbereidingstraject voor Eton, het opstapje naar een universitaire studie.

George: countryboy of stadskleuter?

George Wetherby 2
George gaat momenteel naar een Montessori-crèche in de buurt van Anmer Hall, het buitenverblijf van William en Kate. Bekend is dat Kate met George al eens poolshoogte is gaan nemen bij Beeston Hall, een pre-prep school in Cromer. In dat geval zou het gezin op Anmer Hall kunnen blijven wonen, ruim uit het zicht van Buckingham Palace, met een minimum aan royal verplichtingen.

 

Imagoschade beperken

George Wetherby 1

De inschrijving op Wetherby – 8266 euro per jaar – wijst er echter op dat William en Kate vanaf 2017 permanent in Kensington Palace willen gaan wonen. Dat zou het meteen makkelijker maken om een actievere rol als ‘fulltime royal’ te gaan spelen, iets waar de twee nu volgens critici nog de kantjes vanaf lopen. De Queen zei het ooit pakkend: ‘Ik moet worden gezien om ze in me te laten geloven.’ Dat geldt ook voor William en Kate, die te zijner tijd geloofwaardig en geliefd moeten zijn, om een succesvol koningspaar te worden, als de regeringsperiode van kroonprins Charles erop zit.

Investering in goodwill

George Wetherby 3
Een permanente terugkeer naar Londen zou wellicht ook de publieke pijn van de peperdure renovatie in 2014 een beetje verzachten. De Cambridge’jes lieten toen hun vertrekken in Kensington Palace (20 kamers op vier verdiepingen) verbouwen. Er werd onder andere een tweede keuken geïnstalleerd omdat ze de luxe droom in marmer (middelste plaatje rechts) niet gezellig genoeg vonden. Dit kostte de Britse belastingbetaler 5,7 miljoen euro. En daar wil het volk graag wat meer voor terug dan kiekjes van een geheime skivakantie.

 

Laatste nieuws

Zie ook