Bewezen: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Wij vrouwen zijn sterker én slimmer dan mannen, laat dat duidelijk zijn. En dus hebben we meer slaap nodig. Twintig minu...

Lees ook

Wij vrouwen zijn sterker én slimmer dan mannen, laat dat duidelijk zijn. En dus hebben we meer slaap nodig. Twintig minuten om precies te zijn. Dus ladies: snoozen maar!

Volgens onderzoekers van het ‘Loughborough University’s Sleep Research Center’ in Groot-Brittannië hebben vrouwen twintig minuten meer slaap nodig dan mannen. Waarom? Onze breinen zijn complexer en we werken harder. Duh! Professor Jim Horne legt uit:

Hersenen van de vrouw zijn anders bedraad. Dus hun behoefte aan slaap zal iets groter zijn. Vrouwen zijn echte multi-taskers. Ze doen veel tegelijk en zijn flexibel. Dit betekent dat ze meer van hun brein gebruiken dan mannen.

Te weinig rust = meer stress

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen sneller negatieve gevolgen ervaren als ze te weinig slaap hebben gehad. Ze zijn dan sneller gestrest en boos en kunnen zich depressief voelen. Als je partner dus zegt dat je een chagrijn bent, vertel hem dan dat hij je ’s ochtends gewoon eens twintig minuten extra moet laten liggen. Welterusten!

Dit wil je ook lezen:

In huize West is Kim niet degene die meer slaap nodig heeft, maar Kanye:

Laatste nieuws

Zie ook