5 x instant royal paniek: meedansen met de locals

Dat royals zó aan 'Strictly Come Dancing' kunnen meedoen als het gaat om een wals, zie je hier. Maar het wordt toch even...

Lees ook

Dat royals zó aan ‘Strictly Come Dancing’ kunnen meedoen als het gaat om een wals, zie je hier. Maar het wordt toch even wat anders als ze ritmisch mee moeten doen met de locals in exotische streken.

En dat móet, want voor je het weet beledig je de gastheren en heb je een diplomatieke rel waar je als royal echt niet op zit te wachten. Dat betekent dus opgewekt grimlachen en ergens uit het diepst van de statigheid wat gevoel voor ritme opdiepen. En intens hopen dat je niet ook nog een rieten rokje om wordt geknoopt… Prins William en hertogin Kate ontkwamen aan geen van al deze dingen, met hilarische beelden tot gevolg.

Kate en William doen de hula

Er was niet onderuit te komen: tijdens hun bezoek aan de Pacific werden prins William en hertogin Kate opgetuigd met plaatselijke parafernalia voor een dansje in de Vaiku Falekaupule met de Tuveluanen. William is zijn jaren negentig moves nog niet verleerd en we hebben geen idee wat Kate doet. Behalve haar best doen, dan. In de categorie #awkward. Beyoncé hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken.

Charles stort zich in de Sarao

Het heeft iets weg van ‘zakdoekje leggen’, maar kroonprins Charles stort zich hier toch echt in een authentieke Mexicaanse volksdans, die Sarao Campechano heet. Hij kreeg het er warm van, maar toen kwam die zakdoek mooi van pas. Echtgenote Camilla hield zich wijselijk afzijdig en probeerde niet de slappe lach te krijgen.

‘En we dansen de samba…!’

Deze willen we je ook niet onthouden: vintage quality, Charles in zijn jonge jaren, tijdens het Carnaval in Rio de Janeiro. Kijk hem eens swingen, wég stiff upperlip. En die moves! Stanky leg? Check. Break your legs? Check. Bop, whop en nae nae? Check! De man was zijn tijd lang vooruit.

Prins Harry doet de haka

Gotta love him: tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland voerde prins Harry met legerpersoneel een traditionele Haka uit. Hij begon wat geconstipeerd en er was zichtbaar veel concentratie voor nodig, maar toch bracht hij het er prima vanaf. Mr. Royal Testosteron had dan ook vooraf geoefend: “Je denkt toch niet dat ik op mijn gezicht wil gaan voor een bataljon militairen?” Smart thinking, Harry. Leuke gepijnigde blik, ook.

Máxima houdt van tropische ritmes

De enige royal die nooit tegen een plaatselijk muziekmomentje opziet, is koningin Máxima. Ze is dol op muziek, ze heeft gevoel voor ritme én ze durft, ook met hoed en hoge hakken. Hier doet ze haar beste koningin Sonja Pino-imitatie op Bonaire op Nationale Rincon dag. En arme Alexander hád het al zo warm…

Laatste nieuws

Zie ook