Haute couture op het Rose Ball

Het was weer kamerbreed haute couture op het Rose Ball in Monaco, waar prinses Alexandra haar debuut maakte en de 'kouwe...

Lees ook

Het was weer kamerbreed haute couture op het Rose Ball in Monaco, waar prinses Alexandra haar debuut maakte en de ‘kouwe kant’ lak had aan de dresscode ‘nude’.

Grote afwezige was prinses Charlene die ook vorig jaar al niet van de partij was. De officiële verklaring is dat ze thuis voor de Mini-Monaco’s zorgde (alsof die geen twee nanny’s hebben!). De officieuze is dat het bal echt het feestje van haar schoonzus prinses Caroline is. De dames liggen elkaar niet zo en gaan elkaar het liefst beleefd uit de weg. Caroline, hier in het midden in Chanel Couture, was dus weer even First Lady aan de zijde van haar broer, prins Albert II.

Code Rood voor Beatrice

Rose Ball 2016 Beatrice en Pierre

Hoewel Beatrice Borromeo al sinds 2009 meedanst op het Bal de la Rose, was dit haar eerste keer als mevrouw Casiraghi. Dit vierde ze in een knalrode strapless Giambattista Valli baljapon. Waarmee ze kittig afstak bij de keurige neutrale kleuren die haar schoonfamilie van oudsher omarmt voor het bal. Het was overigens nog best lastig walsen in deze ontplofte wolk van tule. Echtgenoot Pierre vreesde voortdurend dat hij de jurk per ongeluk naar beneden zou trappen, maar deze royal wardrobe malfunction bleef hen ? bespaard.

© Palais Princier © Palais Princier

Alexandra: debutante in Chanel

© Palais Princier © Palais Princier

Voor prinses Alexandra van Hanover (16), de dochter van prinses Caroline en Ernst- August van Hanover, was het de eerste keer dat ze het bal bezocht. Ze droeg een zeer zedige Chanel voor haar debuut, met dank aan oom Karl Lagerfeld, die een huisvriend van haar moeder is.

Tatiana ging voor Gucci

© Realmyroyals.com © Realmyroyals.com

Publiciteitsschuwe Tatiana Santo Domingo liet Chanel links liggen en ging voor een diepoze Gucci met strookjes. Die ze een beetje liet vermaken, gezien het feit dat de hals aanzienlijk zediger is dan bij het exemplaar dat op de catwalk werd getoond. Het model is ‘helemaal Tat’ zoals ze door intimi wordt genoemd: boho chick Santo Domingo, getrouwd met Andrea Casiraghi, de oudste zoon van prinses Caroline, heeft nog nooit een strookjesrok gezien die haar niet beviel.

Charlotte in een haute pyjama

Rose Ball 2016 charlotte
Charlotte Casiraghi koos voor een sprookjesachtige Chanel cape en een satijnen jumpsuit/pyjama die behoorlijk kreukte. Haar meest recente lover was nergens te bekennen, maar haar buikje deed wel de nodige geruchten over een mogelijke tweede zwangerschap oplaaien.

Society-hoogtepunt van Monaco

© Palais Princier © Palais Princier

Het Bal de la Rose 2016 had Cuba & Havana als thema. Het bal bestaat sinds 1954 en is de belangrijkste fundraiser voor de Princess Grace Foundation. Prinses Caroline van Hanover en Monaco, hier naast haar broer prins Albert van Monaco, is president van de stichting, die onder andere humanitaire en culturele projecten voor kinderen ondersteunt.

Laatste nieuws

Zie ook