Dít is waarom je elke dag avocado moet eten

Als je aan een avocado denkt, denk je misschien aan irritante Instagram foto's van de gemiddelde #fitgirl. Maar tóch moe...

Lees ook

Als je aan een avocado denkt, denk je misschien aan irritante Instagram foto’s van de gemiddelde #fitgirl. Maar tóch moeten we allemaal toegeven aan de avocado-hype, het is gewoon erg gezond. En eigenlijk zou je er zelfs elke dag ééntje moeten eten. Waarom? Lees snel verder!

Vermindert kans op hart- en vaatziekten

In Amerika komen hart- en vaatziekten veel voor. Bijna 27 miljoen mensen lijden eronder en daarom is het belangrijk dat we met voeding de kans daarop gaan verminderen.

Avocado’s bevatten onverzadigde vetten, oftewel goede vetten voor het lichaam. Je lichaam heeft deze vetten nodig.  Als je teveel verzadigde vetten eet, is dat namelijk slecht voor je cholesterol.

Ook zit een avocado vol met antioxidanten. Deze werken ontstekingsremming en zorgen voor een goede doorbloeding.

Je eet minder

Een avocado bevat veel vezels. Als je er eentje eet, heb je langer een verzadigd gevoel en dat zorgt er weer voor dat je niet onnodig meer gaat eten.

Het zorgt voor een betere huid en ogen

Een avocado bevat het stofje carotenoïde wat ervoor zorgt dat de functionaliteit van je ogen minder hard achteruit gaat naarmate je ouder wordt. Luteïne en zeaxanthine zorgen er weer voor dat de huid gezond en glad blijft.

Meer health?

Laatste nieuws

Zie ook