5 redenen waarom je Mr Selfridge moet (terug)kijken

Na een lange werkweek is soms niets fijner dan op de bank ploffen met een wijntje en Netflix. Misschien heb je House Of...

Lees ook

Na een lange werkweek is soms niets fijner dan op de bank ploffen met een wijntje en Netflix. Misschien heb je House Of Cards er al doorheen gejaagd en heb je nu geen idee meer wat je dit weekend moet gaan kijken. We hebben dé kijktip voor je: Mr Selfridge!

De eerste drie seizoenen van het kostuumdrama Mr Selfridge staan op Netflix en als je de serie nog niet gezien hebt: doen! Mocht je Mr Selfridge wel al een keer gekeken hebben zetten we nog eens 5 redenen op een rij waarom je best opnieuw moet beginnen.

1. Seizoen 4 komt eraan

Het duurde even, maar seizoen 4 komt eraan! In het buitenland is het seizoen al te zien, maar in Nederland is het nog even wachten. Tot die tijd kun je jezelf dus prima vermaken met de eerste drie seizoenen. Zit je er meteen lekker in als seizoen 4 dan eindelijk uit is.

2. Selfridges is een fantastisch warenhuis

Een trip naar Londen is niet compleet zonder een bezoek aan Selfridges. Dit warenhuis bestaat al sinds 1909 en in de serie Mr Selfridge zie je hoe het allemaal begonnen is. Ook in 1909 was Selfridges al een fantastisch (en luxe) warenhuis en in de serie zie je dat terug.

3. De kostuums zijn geweldig

In Mr Selfridge zie je goed hoe de mensen zich destijds kleedden. De rijken hebben de mooiste kostuums in de kast hangen die geweldig zijn om te bekijken. Van de hoeden tot de details: de stylisten hebben hun werk goed gedaan.

4. Romantiek houd je bezig

Agnes Towler en Henri Leclair, Josie Mardle en Roger Grove… De romantiek zit er goed in bij Mr Selfridge. De drama gaat soms door het dak, maar des te leuker is het om te zien hoe de relaties verlopen. Ook die van de niet zo monogame Harry Selfridge zelf.

5. De cast is goed

Er is geen betere acteur dan Jeremy Piven om de rol van Harry Selfridge op zich te nemen, maar ook de rest van de cast is goed. Of het nu Amanda Abbington is die de perfecte spinster is als ze Josie Mardle speelt of Grégory Fitoussi overtuigend als Henri Leclair: de cast is al reden genoeg om Mr Selfridge te kijken.

Laatste nieuws

Zie ook