Prins Pieter Christiaan (44) rent zich rot

De jarige prins Pieter Christiaan (44) rent wat af. Niet alleen voor het goede doel, maar ook privé. De man is blijkbaar...

Lees ook

De jarige prins Pieter Christiaan (44) rent wat af. Niet alleen voor het goede doel, maar ook privé. De man is blijkbaar nog nooit iets sportiefs tegengekomen wat hem niet beviel.

‘Als het maar hard gaat’, lijkt het motto te zijn van prins Pieter Christiaan, de derde zoon van prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven. Hij is een fervent hardloper (en racer, waarover verderop meer) en wordt al jaren begeleid door oud-bondscoach Wim Verhoorn. “Als ik loop, loop ik meestal om aandacht te vragen voor een goed doel,” zegt de prins tegen losseveter.nl. Hij is zeer gesteld op Verhoorn: “Een coach is iemand die je begrijpt en verder wil helpen, en dat dan in twee woorden.”

An officer and a gentleman, swoon!

PC 2014 CPC loop
Pieter-Christiaan Michiel, prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven groeide op in de buurt van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Na het gymnasium werkte hij bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij als reservist nog altijd de rang luitenant-kolonel heeft. Tijdens zijn diensttijd begon hij met een studie rechten in Utrecht. Hij werkte in de financiële wereld en later nog vijf jaar bij de Directie Operaties van de Marechaussee. En hij is fit, héél fit. Hierboven showt hij een plak van de CPC loop.

 

Hij doet iets met Big Data (huh?)

PC Marathon 2016
Sinds begin 2010 is Prins Pieter-Christiaan werkzaam als CEO van AGT Netherlands. Dat is een bedrijf dat zich bezig houdt met ‘The Internet of Things, Social Data management, Big Data integratie en geavanceerde analyses.’ Kortom, hij is Commissaris van de Echoput de baas van iets ingewikkelds. En hij loopt dus graag hard. Deze foto nam hij voor de Midwinter Marathon. We’re spotting a theme here!

Marathonman van Oranje-Nassau

PC 2015 Berlijn Marathon
PC is sinds 2005 getrouwd met Anita van Eijk, met wie hij twee kinderen heeft: Emma (9) en Pieter (7). Het gezin woont in Noordwijk, waar hij regelmatig in de duinen en op het strand traint. We hebben geen idee of prinses Anita zijn hardloopmanie verfoeit of het misschien wel lekker rustig vindt om Mr. Fit niet voortdurend over de vloer te hebben. Hij lijkt ons het type dat zich regelmatig op één arm opdrukt in de keuken, puur omdat het kan (#BuitengewoonVermoeiend). Hier wederom een plak, ditmaal met een persoonlijk record in Berlijn.

Het kan altijd nóg harder

Naast hard lopen houdt de prins ook van hard rijden, voor Racing Team Holland by Ekris. Op 0.46 minuut zie je hem met zijn oudere broer prins Bernhard, tegenwoordig eigenaar van het Circuit van Zandvoort. Dat soort connecties zijn handig, als je eens prinselijk onder elkaar met gierende banden wilt rondscheuren. Iets zegt ons dat zijn verjaardag gevierd zal worden met een paar ‘donuts’.

Laatste nieuws

Zie ook