Jarige graaf Claus-Casimir (12) in Mindf*ck

Door stom toeval kwam jarige graaf Claus-Casimir (12) in het programma Mindf*ck terecht, eerder dit jaar. En zo werd de...

Door stom toeval kwam jarige graaf Claus-Casimir (12) in het programma Mindf*ck terecht, eerder dit jaar. En zo werd de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien net even wat bekender dan al zijn nichtjes.

In de naaste familie is Claus-Casimir – Clausimir voor intimi – de enige jongen in een kippenhok met twee zussen, Eloïse (13) en Léonore (9) en nog eens vijf meisjes als nichtjes. Gelukkig hebben zijn vader en oom Willem-Alexander begrip voor zijn positie. Het mannelijk contingent Oranjes liet in Lech de show niet stelen door de meiden, maar poseerde nadrukkelijk samen, in een jongens-tegen-de-meisjes-battle. Cool.

Zomaar een Oranje op tv!

© Mindf*ck © Mindf*ck

Helemaal onbekend is de jonge graaf niet, want hij was eerder dit jaar op televisie. Claus Casimir liep in Madurodam toen hij werd aangesproken door illusionist Victor Mids van Mindf*ck. De jongeman had wel zin in een goede truc. Eerst maakte Victor een twee euromunt groot en vervolgens deed hij hetzelfde met een miniatuurschepje uit Madurodam. De ontmoeting was puur toeval, Victor had bij de opnamen van Mindf*ck geen idee dat hij met een Oranje te maken had. Wat het des te leuker maakt dat het gewoon mocht worden uitgezonden. Normaal gesproken blijven de Oranjekinderen zoveel mogelijk uit beeld. Bekijk het fragment hier.

Van Oranje-Nassau, geen prins

© RVD © RVD

Officieel heet Clausimir Claus-Casimir Bernhard Marius Max, graaf van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg. Door vrienden (en zijn zussen, met wie hij hier in 2012 door zijn vader is vastgelegd) wordt hij meestal gewoon Claus genoemd. Hij is de enige kleinzoon van prinses Beatrix en zesde in lijn van de troonopvolging. Zijn officiële aanspreektitel is Hooggeboren Heer, maar in de praktijk volstaat zijn voornaam. Prins is hij niet: bij het huwelijk van zijn ouders is dat al besloten, om het aantal prinsen en prinsessen beperkt te houden. Vorig jaar verhuisde hij met zijn ouders van Brussel naar Den Haag.

Meer boys in wijdere familiekring

Ziehier de overmacht aan Oranjedames, op een vakantiefoto in Peru (Claus staat helemaal links). In de wijdere familie staat Claus-Casimir er overigens niet alleen voor. De Van Vollenhovens leverden ook wat jongens. Prins Maurits heeft zoon Lucas (14), prins Bernhard zonen Samuel (12) en Benjamin (8), prins Pieter-Christiaan zoon Pieter (8) en prins Floris zoon Willem (bijna 3). En bij de Bourbon de Parme’s verwekte prins Carlos buitenechtelijke Hugo Klynstra die nu voor erkenning knokt. Carlos’ zus prinses Carolina kreeg vorig jaar ook een zoontje: Xavier. In de Guillermo-hoek loopt eveneens wat testosteron rond: Bernardo, de oudste zoon van prinses Christina, produceerde Julian (5).

Laatste nieuws