5 make-up musthaves voor elke vrouw

Make-up liefhebbers opgelet: heb jij deze 5 make-up musthaves al in huis? Zo niet, dan wordt dat hoogtijd! 1. Beautyblen...

Lees ook

Make-up liefhebbers opgelet: heb jij deze 5 make-up musthaves al in huis? Zo niet, dan wordt dat hoogtijd!

1. Beautyblender

Dé tool die je niet kunt missen tijdens het aanbrengen van make-up. Zeer multifunctioneel: je kunt hem gebruiken voor foundation, concealer en cream producten zoals cream blush of bronzer (tip: wel goed schoonmaken, hoe je dat doet, zie je hier).

Breng de foundation en concealer niet direct aan op de beautyblender. Doe het eerst op je hand bijvoorbeeld en dip daarna de beautyblender in het product. Vervolgens ‘bounce’ je de foundation in je huid. Door het spitse puntje van de beautyblender kom je heel gemakkelijk op plekken waar een kwast minder makkelijk komt, zoals bij de neusvleugels en onder je ogen.

En heel fijn: de foundation en concealer zien er heel natuurlijk uit met gebruik van deze tool en dat wil natuurlijk iedereen!

The_Original_beautyblender-beautyblender-Original

2. Primer

Een product wat nog veel te weinig gebruikt wordt, is primer. Primer is een basis die ervoor zorgt dat make-up de hele dag goed blijft zitten. Vooral als je een avondje gaat stappen en uit wilt pakken met make-up, dan mag je de primer zeker niet overslaan.

Je hebt verschillende soorten primers: zoals voor je hele gezicht, voor je ogen en voor je lippen. Een goede variant voor het gezicht is de Photo Finish primer van Smashbox. Bovendien is deze héél zuinig in gebruik en zo doe je er dus lang mee. Voor de ogen zou je de Put A Lid On primer kunnen gebruiken van TheBalm. En voor de lippen is de liprimer van NYX een goede keuze.

3. Concealer

Concealer is wéér zo’n multifunctioneel product wat je voor meerdere dingen kan gebruiken. In eerste instantie is het bedoelt om onzuiverheden te bedekken. Maar je kunt het ook gebruiken om je wallen mee wegwerken en als highlighter en basis voor je lippen.

Een concealer in de kleur van je huid is ideaal om puistjes en wallen mee weg te werken. Een concealer in een lichtere teint dan je eigen huidskleur zal een oplichtend effect geven en is dus ideaal als highlighter op je jukbeenderen of onder je wenkbrauw.

En wil je een heel opvallende lipkleur dragen, breng er dan eerst een lichte concealer op je lippen aan om de kleur er nóg beter te laten uitkomen!

Yves_Saint_Laurent-Gezichtsmake_up-Touche_Eclat

4. Wenkbrauwgel

Wenkbrauwen zijn hot! Daarom is het belangrijk dat deze goed in model blijven de héle dag. De oplossing daarvoor? Wenkbrauwgel.

Met een borsteltje vol gel kam je jouw wenkbrauwen in model. De gel droogt op en vervolgens blijven je wenkies de hele dag zo zitten. Als je het eenmaal gebruikt, kun je niet meer zonder.

Wenkbrauwgel is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Een gekleurde wenkbrauwgel in bijvoorbeeld zwart of bruin geeft net wat extra kleur af. Zo worden ze meer zichtbaar en blijven ze ook nog eens goed in model zitten.

LECO-Wenkbrauwmake_up-Eyebrow_Gel

5. Setting spray

Als je al je make-up hebt aangebracht, is het wel belangrijk dat het lang blijft zitten. In principe helpt de primer daarbij, maar wil je dat het éxtra goed blijft zitten? Dan is een setting spray geen overbodige luxe.

Dit product spray je aan het einde van je make-up routine over je hele gezicht en je zult zien: aan het eind van de avond zit het nog steeds perfect.

Ook fijn: heb je veel poeders gebruikt in je look? De setting spray haalt het ‘poederige-effect’ weg en maakt alles mooi egaal. We love it!

1050px_mg_4781

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook