Wat wil hoogzwangere prinses Sofia ons duidelijk maken?

Prinses Sofia van Zweden (31) kan elk moment bevallen van haar eerste kind met prins Carl-Philip (36). En plaagt royalty...

Prinses Sofia van Zweden (31) kan elk moment bevallen van haar eerste kind met prins Carl-Philip (36). En plaagt royaltywatchers wereldwijd al maanden met blauwe en roze outfits. Wat gaat het worden?

Babyblauwe jurken, roze blouses, blauwe pakken, roze jasjes: prinses Sofia speelt een grappig spelletje met de fotografen die haar overal volgen, op zoek naar een hint of haar eerste kind een meisje of een jongetje wordt. Gezien de recente hoeveelheid blauw, leek er na Oscar nóg een prinsje in aantocht te zijn. Maar volgens betrouwbare bronnen – medeshoppers die er met hun neus bovenop stonden – kochten Sofia en Carl Philip bij Nordiska Kompaniet toch echt roze Mini Rodini kleertjes in minimaatje pasgeboren.

Koninklijk kamerolifantje in roze

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Hoewel ze naar eigen zeggen “op een kamerolifantje begint te lijken” werkt prinses Sofia nog gestaag door. Niemand kan haar betichten van de werkschuwe mentaliteit die collega’s prins William en hertogin Kate wordt verweten. Sofia maakt bijvoorbeeld werk van het tegengaan van cyberpesten. Het is een van de doelen van de stichting die het stel na hun huwelijk vorig jaar oprichtte. Sofia sprak in het Koninklijk Paleis experts op het gebied van de aanpak van ‘internethaat’ zoals de Zweden het noemen. En had – in een roze blouse – een afspraak met Christine Grahn, de public policy manager van Facebook in Zweden.

Druk aan het werk (in blauw)

© Project Playground © Project Playground

Daarnaast vergaderde Sofia voor haar eigen stichting Project Playground (die speelplaatsen en gemeenschapshuizen regelt in Zuid-Afrika) en nam ze ook meteen International Women’s Day even mee. “In het algemeen zijn meisjes kwetsbaarder, zeker in de gebieden waar we werken. Dus we richten ons op gelijkheid tussen de seksen in al onze activiteiten, niet alleen vandaag, maar elke dag.” De outfit van dit werkbezoek was… donkerblauw.

Plaagstootje tussendoor: roze

© Getty Images © Getty Images

Om de verwarring compleet te maken, maakte vervolgens de roze hoed die Sofia ook in december al eens droeg een comeback. Gokgrage Zweden begonnen toen prompt te foeteren dat de inzet over het geslacht van de aanstaande Royal Baby rond 50/50 bleef schommelen. Nog even volhouden, mensen, ze is begin april uitgerekend!

Tussen de ambassadeurs (in blauw)

Sofia Zweden laatste loodjes
Als bliksemafleider van al haar vermakelijke hints zet ze voor de laatste loodjes geleende zwangerschapskleding in van net bevallen schoonzus, kroonprinses Victoria. Die droeg dit setje van Seraphine eerder. Sofia had het aan bij de ontvangst van een groep VN ambassadeurs. En het is blauw. Nu weten we dus nog niets…

Laatste nieuws