Ja, ik wil een BN’er op mijn huwelijk! Bekijk Dirk Zeelenberg in actie als trouwambtenaar

Ja, ik wil een BN'er op mijn huwelijk! Witte duiven, ringen, een grote taart, prachtjurk en natuurlijk een BN’er. Want e...

Ja, ik wil een BN’er op mijn huwelijk! Witte duiven, ringen, een grote taart, prachtjurk en natuurlijk een BN’er. Want een huwelijk wordt pas echt bijzonder met een beroemde ambtenaar van de burgerlijke stand. Zo kunnen Angela Groothuizen, Yvonne Keeley en Dirk Zeelenberg je trouwen. Bekijk de video en zie Dirk in actie!

Dirk Zeelenberg speelt in de serie ‘Divorce’, maar in het dagelijks leven trouwt ’ie liever mensen. De acteur/presentator is sinds twee jaar BABS, dat wil zeggen, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. In de volksmond: trouwambtenaar. “Toen een stel mij vroeg hen te trouwen, zei ik meteen: ‘Ja! Ik wil.’”

Trouwambtenaar?

“Twee jaar geleden kreeg ik een mail van mensen die het leuk vonden als ik hen zou trouwen. Ik vond dat zó’n leuk verzoek, dat wilde ik eens in mijn leven meemaken. Ik zei direct ‘ja’. Maar na die ene keer wilde ik meer, het is zo bijzonder. Het leven gaat om geboorte, trouwen en sterven; als je onderdeel uit mag maken van zoiets, is dat heel mooi. Ik ben toen beëdigd bij de rechtbank in Haarlem en ben nu Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Dat betekent dat ik in heel Nederland mensen mag trouwen.”

Video: BABS Dirk Zeelenberg in actie als trouwambtenaar © Beau Monde 04/2016

Hoeveel huwelijken heb je gesloten?

“Ik heb het niet bijgehouden, maar het moeten er meer dan vijftig zijn. Ik hoop dat er nog vele bij komen. Acteren is een prachtig beroep, maar trouwambtenaar zijn ook. Het moment dat je een vader zijn dochter ziet weggeven, dat ik een familie in het zonnetje mag zetten of namens het bruidspaar lieve woorden mag uitspreken; het is inhoudelijk de mooiste baan die ik me kan voorstellen.”

Onvergetelijk?

“Een keuze maken is eigenlijk niet te doen. Ik heb feesten meegemaakt met zevenhonderd mensen, maar ook met dertig. Ik heb getrouwd in Barcelona, Saint-Tropez, zelfs in Zuid-Afrika, maar ook in een achtertuin in Nieuwegein. Laatst had ik een bruiloft van een man die vrachtwagenchauffeur was, stoer beroep, maar die man zat de hele ceremonie te huilen. Prachtig vind ik dat. Het gaat niet om het budget van mensen of om wie het zijn; het gaat om de liefde tussen twee mensen. Ik maak daarom ook veel tijd voor de speech, ik leef me echt in. De speech moet een liefdesdocument worden dat gaat over de ontstaansgeschiedenis van hun liefde.”

Video: BABS Dirk Zeelenberg in actie als trouwambtenaar © Beau Monde 04/2016

Ja, jij wil?

“Mensen benaderen mij via mijn website, dirkzeelenberg.nl. Dan neem ik contact met ze op en heb ik een heel uitvoerig kennismakingsgesprek,” maar bekijk de video en laat Dirk zelf aan het woord!

Lees het complete interview met Dirk nu in Beau Monde. Dan zie je Angela Groothuizen en Yvonne Keeley ook in actie.

? Laat Beau Monde bij je thuis bezorgen of lees ‘m direct op je tablet.

Meer bruiloften?

Laatste nieuws