Dit zijn de 8 belangrijkste details uit de nieuwe Game of Thrones Seizoen 6 trailer

Moet. Je. Zien. De nieuwste trailer van 'Game of Thrones' seizoen 6. Er gebeurt van alles en nog wat, dus we kunnen niet...

Lees ook

Moet. Je. Zien. De nieuwste trailer van ‘Game of Thrones’ seizoen 6. Er gebeurt van alles en nog wat, dus we kunnen niet wachten tot 24 april (start nieuwe seizoen). Wil je seizoen 5 nog even ‘bijkijken’? Dat kan! Want Beau Monde mag het complete seizoen 5 op DVD weggeven!

Winter is coming

Met meer oorlog, meer sex, meer Witte Lopers en meer Bran. De nieuwe trailer laat een boel zien. Gelukkig hebben wij de belangrijkste 8 details voor je op een rijtje gezet.

1. Jon Snow is (waarschijnlijk niet) dood

Dit zijn de 8 belangrijkste details uit de nieuwe Game of Thrones Seizoen 6 trailer © HBO

We zien Jon in een plas bloed liggen in de sneeuw. Een onbekende stem zegt: “He’s gone.” Maar goed, in ‘Game of Thrones’ zegt dood gaan gelukkig niet zo heel veel. Er zijn meerdere personages opgestaan uit de dood… (op SXSW – het South by Southwest festival, nu aan de gang in Austin, een festival voor entertainment en media gerelateerde specialisten en geïnteresseerden, was er een exclusieve ‘Game of Thrones’ trailer te zien in de HBO booth. Niemand mocht opnames maken, maar Business Insider vertelt dat in de booth een 3D hologram te zien was van de vlammen waarin Melisandre haar informatie haalt. Melisandre lijkt Jon Snow te doen herrijzen. “Ik zag hem in de vlammen vechten tegen Winterfell,” en daarna zagen de journalisten een beeld van Jon Snows lichaam. Zou het?

2. Zus Cersei en broer Jaime Lannister zijn nog steeds een koppel

Dit zijn de 8 belangrijkste details uit de nieuwe Game of Thrones Seizoen 6 trailer © HBO

Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) en Cersei (Lena Headey) hebben het vijfde seizoen een hoop te verduren gehad. Maar de twee zijn nog altijd even gek op elkaar. Althans, we nemen aan dat dat liefdevolle bijtje in het oor van Cersei, het oor van Jaime betrof 😉

3. Twijfel bij Melisandre aan de Heer van het Licht

Melisandre, de rode vrouw, gespeeld door Carice van Houten, claimt bepaalde magische krachten te hebben. Zo beweert zij dat ze een glimp van de toekomst kan opvangen als ze in de vlammen kijkt. Eind seizoen 5 vertelt Melisandre aan Stannis Baratheon dat Winterfell van hem zou zijn als hij zijn dochter, Shireen, zou offeren. Alles lijkt ook goed te gaan, totdat Stannis verneemt dat een groot deel van zijn leger gedeserteerd is en zijn vrouw, Selyse, zichzelf heeft opgehangen. Dat Stannis Winterfell zou veroveren, “all of it was a lie,” aldus Melisandre in de trailer. Bespeuren wij hier enige twijfel aan haar meester, de Heer van het Licht?

4. Daenerys keert als gevangene terug naar Vaes Dothrak

Dit zijn de 8 belangrijkste details uit de nieuwe Game of Thrones Seizoen 6 trailer © HBO

Aan het eind van seizoen 5 is Daenerys omringt door Dothraki, nadat ze Meereen ontvluchtte op de rug van Drogon. In de trailer zien we haar geboeid naar de paardenpoort van Vaes Dothrak lopen, de hoofdstad van de Dothraki. Een stad die Daenerys nog wel kent uit haar huwelijk met Khal Drogo.

5. ‘The Mountain’ komt weer in actie

De religieuze groepering ‘The High Sparrow’ vraagt Cersei om opzij te gaan of te kiezen voor geweld. Nu ‘The Mountain’ soort van herrezen is, kiest ze voor geweld. Mocht je het vergeten zijn, ‘The Mountain’ was vergiftigd door Oberyns Manticore-vergif. Qyburn heeft ‘The Mountain’ in leven gehouden, maar daardoor is hij wel veranderd. Maar goed, ‘The Mountain’ is terug, als bewaker van Cersei.

6. Er komt een grootse oorlog

De pijlen en het bloed vliegen door de lucht, we zien paarden struikelen. Er komt oorlog. We verwachten een van de grootste gevechten tot nu toe.

7. Bran ontmoet een Witte Loper

Dit zijn de 8 belangrijkste details uit de nieuwe Game of Thrones Seizoen 6 trailer © HBO

Het was even stil in seizoen 5 omtrent Bran. Maar Bran is back, en veel, en hoe. Hij is gegroeid en aan het eind van de trailer staat hij oog in oog met een White Walker oftewel Witte loper. Spannend!

8. Wicked Game of Thrones

Op de achtergrond hoor je Chris Isaaks ‘Wicked Game’. Het betreft een cover van James Vincent McMorrow.

Game of Thrones Seizoen 5 nu verkrijgbaar op DVD!

Het vijfde seizoen van ‘Game of Thrones’, winnaar van 12 Emmy Awards is vanaf 14 maart verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Ook in dit seizoen gaat de strijd om de IJzeren Troon en de Zeven Koninkrijken door. En dat terwijl de gevreesde White Walkers hun opmars naar Westeros doorzetten. Een geweldige serie met glansrollen voor Carice van Houten en Michiel Huisman. En jij kunt het complete vijfde seizoen winnen! Inclusief de Monopoly-versie van Game of Thrones.

Deze actie is helaas gesloten.

Win Game of Thrones Seizoen 5 op DVD

Meedoen

Meedoen is heel simpel. Je hoeft je alleen maar onze Facebookpagina te liken (kan hieronder, is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd) en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ben je al lid en fan van ons, no problem! Laat je dan wel even je n.a.w.-gegevens achter (via de bevestigingsmail), dan weten we waar we Seizoen 5 inclusief bijbehorende Monopoly-spel naar toe kunnen sturen.

Voorwaarden

Na afloop van de actie wordt er contact opgenomen met de winnares. Je kunt zo vaak meedoen als je wilt, als je je maar inschrijft voor onze nieuwsbrief. De actie loopt t/m 5 april 2016. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld. Aan de actie kunnen geen rechten worden ontleend. De prijzen zijn opgestuurd.

Ook interessant:

Laatste nieuws

Zie ook