Zo groeien je nagels sneller

We willen allemaal mooie nail art uitproberen, zeker nu de lente er weer aankomt. Hoe frustrerend is het dan dat je nage...

Lees ook

We willen allemaal mooie nail art uitproberen, zeker nu de lente er weer aankomt. Hoe frustrerend is het dan dat je nagels niet sterk en lang genoeg zijn? Maar vrees niet: die perfecte nagels zijn binnen handbereik met deze drie tips.

1. Volg een gezond dieet

Net als op al je andere lichaamsdelen heeft voedsel ook effect op je nagels. Proteïnerijk voedsel zoals bonen, vis en noten is erg goed voor je nagels. Het zorgt ervoor dat ze gezonder zijn. Ook vitamine E en visolie zijn aanraders om in je dieet op te nemen.

2. Houd je nagels netjes en gevijld

Net als je haar moet je ook je nagels goed bijhouden zodat beter kunnen groeien en niet scheuren. Vijl je nagels om de twee weken of zelfs vaker als ze snel groeien. Vijl je nagels een richting op en niet heen en weer, zodat er geen haakjes ontstaan. Extra tip: als je vaak activiteiten doet waarbij je nagels kunnen scheuren, zorgt dan dat je altijd een vijl bij de hand hebt voor noodgevallen.

3. Wees voorzichtig met gelnagels

Je zal nooit lange nagels krijgen als je niet aan hun veiligheid denkt. Het UV-licht bij een gelmanicure kan de huid onder en rond je nagels beschadigen. Bovendien is de nagellak soms moeilijk te verwijderen waardoor ook beschadigingen kunnen ontstaan.

Meer beauty nieuws?

Bron: goodhousekeeping.com

Laatste nieuws

Zie ook