Yikes, wil prins Haakon graag dood of zo?

Dat prins Haakon van Noorwegen (42) geen watje is, bewees hij al met ijsduiken en andere extreme sporten. Waar nu ook pa...

Dat prins Haakon van Noorwegen (42) geen watje is, bewees hij al met ijsduiken en andere extreme sporten. Waar nu ook parachutespringen bij is gekomen. Wil hij graag dood of zo? Bekijk de video.

Raar is dat de kroonprins niet mag schansspringen – zijn liefste wens – omdat het te gevaarlijk zou zijn. Maar dat het blijkbaar geen enkel probleem is om op grote hoogte uit een vliegtuig te vallen met louter het equivalent van een servetje als hulpmiddel. Waar andere monarchieën nogal zuinig zijn op hun troonopvolgers, heeft koning Harald duidelijk veel vertrouwen in de goede afloop. Of in de kwaliteiten van kleindochter prinses Ingrid-Alexandra (12), tweede in lijn der troonvopvolging.

Haakon in vrije val

Kroonprins Haakon kon deze week zijn inner Action man uitleven tijdens een militaire training. Kijk hem eens lekker opdrukken – de man is fit (zie video). En had niet eens het fatsoen een beetje bang te kijken voor hij uit het vliegtuig sprong: ook nog stoer, dus. Het was niet voor niets, Haakon haalde hiermee zijn brevet als ‘militaire tactische valschermspringer’. Gelukkig ging alles goed, al zijn er Noren die dit soort acties te link voor woorden vinden. Alleen al omdat Haakons zus Märtha Louise (44) met al haar gidsen en geleidegeesten toch een wat controversiële prinses zou zijn om als regent de tijd te overbruggen tot Ingrid oud genoeg is. Haakons eerstvolgende actieplan ligt overigens al klaar: diepzeeduiken. Oh dear.

Laatste nieuws