6 kleurrijke exen van jarige prins Albert van Monaco

Prins Albert van Monaco mag nu dan een keurige vorst en brave huisvader van de Mini-Monaco's zijn, we denken nog wel een...

Lees ook

Prins Albert van Monaco mag nu dan een keurige vorst en brave huisvader van de Mini-Monaco’s zijn, we denken nog wel eens met weemoed terug aan zijn playboydagen.

Voor hij Charlene Wittstock leerde kennen, heeft Albert jarenlang de eeuwige vrijgezel uitgehangen. Hij hield van snelle auto’s, jetset sporten, luxe boten en modellen, héél veel modellen. Hier van links naar rechts Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Karen Mulder die in 1996 allemaal naar een prinsessentitel hengelden. Zijn vele vriendinnen – voor zover bekend staat de teller op 40 – leverden hem de bijnaam prins Playboy op. Later veranderde dat in prins Carnaval, omdat het een beetje sneu werd om een kalende man van middelbare leeftijd met een embonpoint te zien raven met jonkies. Maar ooit was hij best hot, kijk maar.

1982: Albert en Brooke Shields

© Michel Dufour / Getty Images © Michel Dufour / Getty Images

Eind jaren zeventig was Brooke Shields het Amerikaanse equivalent van een prinses. Als kindster was ze opgegroeid voor de camera’s, als tiener was ze een succesvol model en actrice. Met Grace Kelly als moeder was het geen wonder dat de prins open stond voor een romance met een filmster. Brooke was met veertien jaar aan de jonge kant toen ze elkaar in 1979 leerden kennen, zodat het geen echte relatie werd. Ze bleven echter daten tot in 1983 en Shields en de prins zijn altijd bevriend gebleven.

1992: Albert en Sharon Stone

© Michel Dufour / Getty Images © Michel Dufour / Getty Images

In 1992 onderhield actrice Sharon Stone buitengewoon warme banden met de prins. Albert was dol op haar, zij was dol op alle aandacht die het opleverde en keek bij Chopard al verlekkerd naar tiara’s. Op zich was het helemaal niet zo’n slechte match. Ze waren even oud, hielden van dezelfde dingen en Sharon is bepaald geen muurbloempje: die had Monaco beslist weer op de kaart gezet als glamour hotspot. Dat trekje was uiteindelijk waar het op sneuvelde. Vader Rainier ontmoedigde de match, omdat hij bang was dat Sharon Albert zou overschaduwen. Het hielp niet dat ze gescheiden was en er niet over piekerde om katholiek te worden.

1994: Albert en Tatum O’Neal

© FranceOnline © FranceOnline

In zijn feestcircuit leerde Albert actrice Tatum O’Neal kennen, zelf ook niet vies van een nachtje doorzakken. De romance liep uiteindelijk stuk op zijn badkamermanieren: “Terwijl ik in bed lag, hoorde ik hem zijn tanden poetsen, hoesten en in de wasbak spugen,” schrijft ze in haar memoires ‘A Paper Life’. “Daar knapte ik op af. Ik sprong uit bed, heb mijn kleren aangetrokken en iets sufs geroepen over ‘vergeten contactlenzen’. Daarna ben ik de nacht ingevlucht, hollend naar mijn hotel, alsof de paleiswachten me op de hielen zaten.” Hmm, een prins die zijn tanden poetst voor het zoenen: wij vinden dat niet echt een dealbreaker, maar prinses Tatum werd het dus niet.

1995: Albert en Naomi Campbell

© Benainous Lafargue / Getty Images © Benainous Lafargue / Getty Images

Tussen eind 1994 en 1997 onderhielden prins Albert en topmodel Naomi Campbell een geslaagde knipperlichtrelatie. Beiden waren dol op de Rivièra Lifestyle, ze hielden allebei van feestjes en hadden heel veel gemeenschappelijke jetsetvrienden en -kennissen. Als cokesnuivende driftkikker (ze begon met cocaïne in 1994 en verdween vijf jaar laten in een afkickkliniek) was Naomi geen prinsessenmateriaal, maar Albert en zij zijn altijd bevriend gebleven. Hij was voor zijn inhuldiging altijd te gast op haar spectaculaire verjaardagsfeesten en zij was een van de gasten op zijn huwelijk.

1997: Albert en Angie Everhart

© Planet.fr © Planet.fr

Model Angie Everhart was de opvolgster van Naomi. Ze was kersvers gescheiden en had net in de pikante film ‘Another 9 1/2 weeks’ gespeeld, Albert en zij kenden elkaar al een beetje uit het partycircuit en het werd reuze amoureus tussen het duo. “Ik ben nogal rechtstreeks,” zegt ze. “What you see is what you get. Dat beviel hem wel.” Angie bleek echter een tikkeltje te wild voor het hof: naar verluidt kwam er een einde aan de relatie nadat ze schaars gekleed de paleiskeuken in liep omdat ze trek had. Dat ze amper kleren aanhad, daar was men in Monaco wel aan gewend. Maar dat ze een boterham met pindakaas en jam wilde, vond de royal kok zo walgelijk dat hij zijn beklag deed. Albert leek toen ook wel klaar met haar. Angie sloeg overigens twaalf jaar laten nóg een prins aan de haak. In 2003 leerde ze prins Andrew kennen, waar ze tot zeker 2009 officieus mee scharrelde. He sure likes a redhead.

1998: Albert en Tasha De Vasconcelos

Alberts exen Tasha
Model en actrice Tasha De Vasconcelos leerde Albert als buurman kennen: eind jaren negentig woonden ze allebei in een zeer exclusief appartementencomplex in Monaco. Ze waren dol op elkaar en zowel in 1998 als in 2001 waren er geruchten over een huwelijk. Het liep stuk omdat zij haar carrière niet wilde opgeven en hij intussen ook wel erg veel aandacht had voor een blonde Zuid-Afrikaanse zwemster, ene Charlene Wittstock, met wie hij zei ‘ontzettend te kunnen lachen’.

Prins beterde zijn leven

Alberts exen Charlene 1
Voor prins Albert betekende 2003 een keerpunt in zijn flamboyante liefdeleven. In dat jaar verwekte hij zijn tweede buitenechtelijke kind bij Nicole Coste, terwijl hij tegelijk al een ‘hechte vriendschap’ onderhield met Charlene. Dat schijnt een wake-up call te zijn geweest, samen met de kwakkelende gezondheid van zijn vader, prins Rainier. Albert ging steeds meer taken overnemen en besefte dat hij zijn levensstijl moest matigen, wilde hij van zijn prins Carnaval-imago afkomen.

Miss Wittstock werd prinses Charlene

Alberts exen 2015 met Charlene en MM
Het zorgde voor een soepele overgang toen Rainier in 2005 stierf en Albert II de nieuwe vorst werd. Charlene met wie hij toen al vier jaar verkering had, trok in 2006 bij hem in. De relatie doorstond de erkenning van zijn twee buitenechtelijke kinderen Jazmin Grace en Alexandre, maar sneuvelde bijna op een vermeende derde buitenechtelijke spruit. Albert en Charlene trouwden in 2011, zijn de trotse ouders van Jacques en Gabriella en lijken het samen heel aardig uit te houden, door allebei een eigen leven te leiden. Wel in het nette: Albert is sinds 2005, toen het gerucht ging dat hij date met Telma Ortiz Rocasolano (de zus van koningin Letizia), niet meer aan andere vrouwen dan Charlene gekoppeld.

Laatste nieuws

Zie ook