Cara Delevingne was ongelukkig als model

Cara Delevingne (23) is vorig jaar uit de fashion wereld gestapt om zich te richten op haar acteercarrière. In het 'Time...

Cara Delevingne (23) is vorig jaar uit de fashion wereld gestapt om zich te richten op haar acteercarrière. In het ‘Time’ magazine ‘Motto’ schreef ze een eerlijk essay over de problemen die ze tegenkwam als jong meisje tijdens haar modellencarrière. 

De 23-jarige zegt dat een van de moeilijkste dingen aan model zijn is, geaccepteerd te worden door andere modellen. Cara had van iedereen bevestiging nodig. Toen ze op haar zestiende begon met modellenwerk was het moeilijk om toegelaten te worden tot ‘de groep’ en ook al is het Cara uiteindelijk gelukt, het bleef moeilijk om er bij te blijven horen.

Ik had enige tijd nodig om te wennen aan de business. Ik heb hard moeten werken om geaccepteerd te worden in fashion community. Dat ging zo ver, ik ging er bijna aan onderdoor. Maar toch, ik wende eraan. Maar dan ga je er steeds meer in mee. En zie je jezelf op een gegeven moment alleen maar zoeken naar bevestiging van anderen. Ben ik wel goed genoeg, knap genoeg etc. Ik wilde maar dat anderen mij aardig en leuk vonden. Ik raakte mezelf kwijt. Vergat hoe het was om gelukkig te zijn.

Cara geeft ook toe dat ze nooit gelukkig was met zichzelf als model, omdat ze enorm veel van zichzelf eiste.

En dan realiseer je je ineens dat je die goedkeuring van anderen helemaal niet nodig hebt. Ja, je carrière is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Ik ben trots op wat ik bereikt heb, echt waar, maar ik was gewoon niet gelukkig. En wat heb je er dan aan.

Het ex-model staat bekend als een gekke meid, altijd in voor een lolletje en een grapje, maar echt schokkend zijn haar uitspraken niet. De laatste maanden voor ze stopte met het modellenwerk, zag ze er al niet echt gelukkig meer uit op de catwalk en in photoshoots.

Succes als actrice

Gelukkig gaat het nu veel beter met Cara en boekt ze steeds meer succes in de filmwereld. Zo was ze al te zien in ‘Paper Towns’ en ‘Pan’ en is ze binnenkort te zien in de films ‘Suicide Squad’, ‘Absolutely Fabulous’, ‘Tulip Fever’ en ‘London Fields’.

Cara is niet de enige celeb die van carrière switchte…

Laatste nieuws