Celebs willen meer bewustzijn creëren voor seksueel misbruik van mannen

Courteney Cox (Friends), Natasha Lyonne (Orange Is The New Black), Debra Messing (Will & Grace), de gehele cast van 'Law...

Lees ook

Courteney Cox (Friends), Natasha Lyonne (Orange Is The New Black), Debra Messing (Will & Grace), de gehele cast van ‘Law and Order’ en andere celebrity’s willen met bovenstaande video meer bewustzijn creëren voor seksueel misbruik van mannen. 

#NoMoreWeek continues! #NoMore

Een foto die is geplaatst door Wendy (@spiritedsongstress) op


Hoewel 1 op de 6 mannen slachtoffers zijn van seksueel misbruik in hun kindertijd, wordt er erg weinig gepraat over dit probleem. Seksueel misbruik wordt vaak gezien als een probleem dat alleen bij vrouwen voorkomt. Volgens onderzoek wordt er vaak op de volgende manieren gereageerd als er over seksueel misbruik van mannen wordt gesproken:

  • ‘Welke man laat dat gebeuren?’
  • ‘Het gebeurt niet bij mannen.’
  • ‘Het is alleen een vrouwenprobleem.’

De video is een onderdeel van ‘No More Week’, een politieke organisatie die bewustzijn wil creëren voor huiselijk geweld en seksueel misbruik bij vrouwen én mannen.

Het is goed dat celebrity’s de aandacht vestigen op dit soort problemen. Zo vroeg Ryan Reynolds als personage ‘Deadpool’ aandacht voor borst- en prostaatonderzoek. En zetten deze celebs zich in voor het milieu.

Laatste nieuws

Zie ook