Máxima in Claes Iversen bij Arc de Triomphe

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag en morgen op uitnodiging van president Hollande een staatsbez...

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag en morgen op uitnodiging van president Hollande een staatsbezoek aan Frankrijk. Het bezoek staat in het teken van de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en Frankrijk en focust zich op gedeelde waarden als vrijheid en gelijkheid.

En wij? Wij focussen ons op Máxima. Wat zag onze koningin er weer prachtig uit.

Máxima in Claes Iversen

Het staatsbezoek is begonnen met een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe, waar koning Willem-Alexander een bloemstuk legt bij het Graf van de Onbekende Soldaat:

Maar Máxima steelt de show.

In een nieuwe outfit, een zalmkleurig complet van Claes Iversen uit de A/W 2015 collectie.

Máxima in Claes Iversen bij Arc de Triomphe © BrunoPress/Robert Meerding / Brunopress

Onze Koningin maakt het ensemble af met een grote asymmetrische hoed. Prachtig. In deze outfit reisden de koning en koningin door naar het Palais de l’Elysée.

Het koningspaar is voor een tweedaags staatsbezoek in Frankrijk. Ze worden ontvangen door president Hollande. | ANP Een foto die is geplaatst door NOS op 3, nieuws om te delen (@nosop3) op

En werd er cultureel gedaan! Het Louvre werd bezocht. Daar konden Máxima en Willem-Alexander de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit bekijken. Deze portretten zijn door Nederland en Frankrijk samen aangeschaft en zijn dan ook afwisselend in het Louvre en Rijksmuseum te zien.

Op dit moment vindt het staatsbanket plaatst in het Palais de l’Elysée, waar zowel Hollande als Willem-Alexander een toespraak houden. Hieronder zie je het koningspaar bij aankomst. Máxima draagt geen galajapon en geen tiara of diadeem, dat is alleen gebruikelijk bij een bezoek aan een ander koninkrijk. De knielange japon is van Natan en de gouden glans is afkomstig van pailletten die er als bloemen op zijn geborduurd. De indrukwekkende oorhangers zijn vermoedelijk van de Borneo-set.

Aankomst staatsbanket

 

Japon van Natan met gouden pailletten
Staatsbezoek Frankrijk toespraken

Volledig in de stijl van Máxima, royal dresses:

Laatste nieuws