Programma Koningsdag is bekend!

Programma Koningsdag is bekend! De koninklijke familie zal dit jaar Zwolle bezoeken. Het Koningsdag programma verschilt...

Programma Koningsdag is bekend! De koninklijke familie zal dit jaar Zwolle bezoeken. Het Koningsdag programma verschilt eigenlijk weinig van het programma van afgelopen jaar in Dordrecht, zo blijkt uit de presentatie van de plannen.

Alleen zal in Zwolle bij de start geen botenparade te zien zijn zoals in 2015. Wel maken de Oranjes een vaartocht over de Zwolse Thorbeckegracht. Helaas niet met koninklijke zeiljacht ‘De Groene Draeck’, maar volgens burgemeester Henk Jan Meijer “ongetwijfeld met een andere mooie boot.” In de video hierboven vertelt de burgemeester iets meer over de route.

De begroting voor Koningsdag is nog niet aan de gemeenteraad aangeboden, aldus de burgemeester. En hij zei daarbij dat Zwolle zich qua kosten zal spiegelen aan Dordrecht. “Zij hadden de primeur. We hebben veel overleg gehad. Dordrecht had een begroting van een miljoen. Daar proberen we onder te blijven”.

Nog even terugblikken:

Laatste nieuws