Altijd leuk: puberprinses Ingrid-Alexandra ligt dwars

Altijd leuk, puberprinses Ingrid-Alexandra ligt tussen de semiofficiële zaken door slim dwars om haar zin te krijgen. On...

Lees ook

Altijd leuk, puberprinses Ingrid-Alexandra ligt tussen de semiofficiële zaken door slim dwars om haar zin te krijgen.

Onder die semiofficiële zaken behoort het skitoerisme van Noorwegen subtiel promoten. De Noorse royals zijn fervente wintersporters die niets liever doen dan cross country door de sneeuw suizen. Kroonprins Haakon houdt van zwarte pistes, zoon Sverre is van het snowboarden. En Ingrid, die hier zo braaf aan het langlaufen is, is een werkelijkheid een snelheidsmaniak die de mannen graag voorbij suist. Voor ze bereid was dit tamme rondje parkschuiven af te werken, wist ze in ruil dan ook mooi een uur extra schermtijd bij haar ouders af te dwingen.

Ingrid: Spelen met vuur

© RoyalCourt.no © RoyalCourt.no

Een en ander maakte in bredere zin deel uit van de opening van de Youth Winter Olympics in Lillehammer. Prinses Ingrid stak daar het Olympisch vuur aan met dezelfde fakkel die haar vader, kroonprins Haakon, 22 jaar eerder had gebruikt bij de opening van de Winterspelen. Als royals ergens gek op zijn, is het wel op continuïteit, tenslotte. Dit vond Ingrid overigens wél leuk om te doen, mits haar ouders op ruime afstand zouden blijven. Die kun je tenslotte missen als kiespijn als er een leuke jongen naast je loopt.

Rivaliteit met prins Sverre

Noorwegen gezinsuitje 1
Verder vierde haar opa, koning Harald, zijn zilveren regeringsjubileum. Dat ging niet alleen gepaard met gezellige feesten voor vrienden en buren, maar ook met een groot Winter Festival voor het paleis. En de Noorse royals deden gezellig mee: hier zie je Ingrid stevig balen dat haar broer prins Sverre sneller is.

Schietincident op school

© RoyalCourt.no © RoyalCourt.no

Intussen wordt er nog altijd onderzoek gedaan naar het schietincident op haar school. Niet het knusse schooltje waar ze begin vorig jaar nog opzat (hoe cute is deze foto van vroeger?), maar de internationale school in Bærum, waar ze een pittig lesprogramma heeft. Een lijfwacht van prinses Ingrid Alexandra loste in januari per ongeluk een schot in het wachthuisje. Het ongelukje leverde prompt forensisch onderzoek op naar de kogel die stevig in de muur zat. Het was een storm in een glas water, want niemand op de school was zelfs maar in de buurt toen het gebeurde en de prinses vond het naar verluidt vooral ‘heel gangsta’.

Kibbelen met haar moeder

Ingrid pubert
En dat past dan weer heel goed bij alle andere nieuwe puberzaken waarvoor ze bovenmatige belangstelling toont (in ieder geval meer dan voor Frans…). Ingrid mag hier dan nog lieflijk en romantisch poseren met haar moeder Mette-Marit, het wordt steeds lastiger om haar in dit soort kleren te krijgen. De prinses draagt momenteel het liefst zwart. Leert op de internationale school in vlekkeloos Engels ‘whatever’ en dûh’ zeggen. En kan met kroonprinsessen Elisabeth van België (14) en Amalia der Nederlanden (12) een leuke groepsapp opzetten over hoe ontzettend oncool hun ouders zijn. Hier gaan royaltywatchers wereldwijd nog veel plezier aan beleven.

Laatste nieuws

Zie ook