Royal paardenmeisjes: roskammen, rijden en roddelen!

Royal paardenmeisjes roskammen al sinds ze kunnen staan. En zijn niet van hun trotse ros af te slaan, niet alleen om te...

Royal paardenmeisjes roskammen al sinds ze kunnen staan. En zijn niet van hun trotse ros af te slaan, niet alleen om te rijden, maar ook om te roddelen.

Showjumper Charlotte Casiraghi ? traint nog altijd bij Thierry Rozier en galoppeerde alle grote Europese toernooien af. Hierbij wedijverde ze vaak met die ándere hippische socialite Athina Onassis de Miranda, de enige overgebleven Onassis, waarmee het heerlijk roddelen was. Het stel werd ooit betrapt op het grondig doornemen van het liefdeleven van prins Harry. Echt grote prijzen heeft Casiraghi nooit in de wacht gesleept, maar dat geeft niet. Als Ambassadeur Hippique van Gucci heeft ze zo aan haar hobby toch een leuke bijverdienste.

Zara heeft Olympische ambities

Paardenmeisjes Zara Tindall

Zara Phillips-Tindall, de dochter van eveneens paardengekke prinses Anne, zat als dreumes al in het zadel. “Ik vind het geweldige dieren,” zegt ze. “Nobel, prachtig en je kunt er echt een band mee opbouwen en mee samenwerken.” In 2005 overtrof ze de ruiterprestaties van haar moeder, door twee gouden medailles te winnen tijdens het European Eventing Championship op Blenheim Palace. “Ik ben voor de verandering sprakeloos,” zei ze. “Het is altijd een enorme droom van me geweest om dit goud te winnen.” In 2012 won ze zilver op de Olympische Spelen, haar droom is nu een gouden medaille op de Spelen van deze zomer.

Oranjes: allemaal paardengek

De huidige generaties Oranje kregen hun paardenliefde mee van prins Bernhard, die een eigen baan had om dressuur op te oefenen. Vooral prinses Beatrix ontpopte zich als verwoed amazone. Geniet even mee van haar geweldige strandrit (bang is ze niet!). Van haar zonen leerden vooral Constantijn (“Hij was erg brutaal te paard”) en Willem-Alexander goed rijden. In Máxima vond hij een medeliefhebber, hun dochters Amalia, Alexia en Ariane ? zijn op hun beurt ook weer paardengek en bezoeken vaak ruiterevents met hun oma Beatrix.

Cute: Fredje, Safary en Pixie

© RVD © RVD

Op deze foto van september 2015 staan (van links naar rechts): prinses Ariane en Fredje, prinses Catharina-Amalia en Safary en prinses Alexia en Pixie. Over de kiek was meteen een hoop gemekker over het ontbreken van caps, maar die gingen na het poseren echt gewoon op, toen ze aan de buitenrit begonnen. Vooral de combinatie Ariane + Fredje lijkt een garantie op giechelend weglopen en onheil uithalen, héérlijk.

Josephine’s My Little Pony

© Getty Images © Getty Images

Prinses Josephine van Denemarken brak vorig jaar haar arm toen ze ongelukkig van haar pony viel. Niet alleen nam ze het de pony niet kwalijk, ze was het liefst met gips en al weer in het zadel geklommen. Dát ging niet door, maar inmiddels rijdt ze alweer rondjes en helpt ze graag in de koninklijke stal haar pony verzorgen. Wij voelen een abonnement op de Deense Penny aankomen. Haal je haar naam door de My Little Pony generator (wie kent ‘m niet?) dan is Josephine’s ponynaam Pepper Twilight. Ze is een Pegasus uit Cloudsdale en de stoutste pony aan deze kant van Maretonië. Wonderbaarlijk hoe goed dit lijkt te kloppen!

De Queen en Carltonlima Emma

Paardenmeisjes Elizabeth 2
Koningin Elizabeth II kreeg op haar vierde haar eerste Shetland pony, die ze op haar zesde volledig de baas was. Op paardenraces is ze dol: haar eigen paarden hebben meer 1600 wedstrijden gewonnen. Ze fokt ze ook: Shetland pony’s op Balmoral en Fell Pony’s op Hampton Court. Haar hele leven heeft ze ook zelf in het zadel gezeten. Niet alleen ceremonieel – Trooping The Colour zat ze achttien jaar uit op haar zwarte merrie Burmese – maar ook privé. Nog altijd rijdt Hare Majesteit, bijna 90 jaar, vrijwel wekelijks op haar Fell pony Carltonlima Emma. Roskammen deed ze alleen als kind zelf. Roddelen doet ze tijdens een ritje nog wel graag, met haar favoriete schoondochter, medepaardenmeisje gravin Sophie van Wessex.

Camilla is het ultieme paardenmeisje

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Als klein meisje reed Camilla Shand, de huidige hertogin van Cornwall, al op pony’s en ging ze naar ponykampen. “Het was net een idylle uit een boek van Enid Blyton,” zegt ze. “Ik was nooit gelukkiger dan wanneer ik kon rijden.” De liefde tussen haar en prins Charles bloeide in 1971 op dankzij paarden. Door af te spreken als hij polowedstrijden reed, hadden ze een geldig excuus elkaar te zien. Paarden waren ook haar grote troost toen hij met prinses Diana trouwde: ze reed urenlang rond om dan ’tevreden, modderig en moe’ thuis te komen. Rijden doet ze niet meer vanwege rugklachten, maar ze is nog altijd dol op paarden. En zo te zien is de liefde wederzijds.

Laatste nieuws