Zo herken je een fake designertas

Van Louis Vuitton tot Chanel: er zijn genoeg mensen die zo'n mooie designertas willen, maar het geld er niet voor hebben...

Lees ook

Van Louis Vuitton tot Chanel: er zijn genoeg mensen die zo’n mooie designertas willen, maar het geld er niet voor hebben. Zo ontstaat er een markt voor fake designertassen. Hoe kom je erachter of je the real deal in handen hebt?

Als je jouw tas niet in een Louis Vuitton-winkel koopt, loop je het risico dat je een fake designertas scoort. Gelukkig zijn er verschillende manieren waaraan je zo’n nepperd kunt herkennen.

Authenticiteitskaart

Check of de tas die je wilt kopen met een authenticiteitskaart geleverd wordt. Zo weet je bijvoorbeeld of je een echte Chanel in handen hebt. Maar let op, dit betekent niet automatisch dat de authenticiteitskaart echt is hè?

Serienummer

Bij een tas van een label als Balenciaga en Chanel is het verstandig om altijd naar een serienummer te vragen. Iedere echte tas heeft een uniek serienummer en zo weet je dat je geen klap geld voor een fake designertas neerlegt.

Saturday furniture shopping attire #AmericanDays

Een foto die is geplaatst door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

Hardware

Het beslag van een echte designertas is zwaar. Grote kans dat een fake  designertas een stuk lichter is! Daarom kan het geen kwaad om even de echte tas te passen in de winkel, dan weet je hoe hij aan moet voelen.

Stiksels

Een designertas is tot in de puntjes netjes afgewerkt. Een nepperd niet. Dus bekijk vooral even de stiksels. Als de kleur niet klopt en als het rafelt weet je genoeg: dit is fake.

Model

Kijk goed naar het model van de tas. Een fake tas heeft namelijk al snel een iets ander model dan de originele versie.

Leer

Ga je voor een leren tas? Dan kun je snel zien of je te maken hebt met een echt of nep exemplaar. Ieder merk werkt met bepaalde leersoorten. Weet dus met welk leer je te maken hebt, voordat je met je gewilde it-bag naar buiten loopt.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook