Prinses Alexia is weer in Nederland

Prinses Alexia (links) is weer in Nederland. Ze werd vandaag ontslagen uit het ziekenhuis nadat ze afgelopen zaterdag ha...

Prinses Alexia (links) is weer in Nederland. Ze werd vandaag ontslagen uit het ziekenhuis nadat ze afgelopen zaterdag haar rechterbovenbeen brak tijdens het skiën in Lech.

Koning Willem Alexander meldde dit nieuwtje zelf op Facebook. “Het gaat goed met haar; zij zal nu flink moeten werken aan haar revalidatie en ook voorlopig op krukken lopen. Hartelijk dank voor alle wensen van beterschap,” staat te lezen op de officiële Facebookpagina van het Koninklijke Huis. De boodschap is ondertekend met de initialen van de koning: W.A.

Skiën kan prinses Alexia reuze goed…

Alexia lech
Prinses Alexia (10, hier met groene helm na het fotomoment) is de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Samen met hun drie kinderen vierde het koninklijk paar de afgelopen week vakantie in het Oostenrijkse Lech.

… neerkomen is nog een dingetje

Alexia Jan Hetflesch GI
In het Funpark in Oberlech, waar je kunt stunten op ski’s, was Alexia leuk bezig met stoere sprongen maken. Tot ze ongelukkig terecht kwam en als royal brekebeen met een helikopter moest worden afgevoerd. In tegenstelling tot wat er eerder is beweerd, is koningin Máxima gewoon met haar meegegaan. In het Landeskrankenhaus in Feldkirch is de prinses geopereerd. Nu ze uit het ziekenhuis is, zal ze vermoedelijk over een paar dagen ook weer naar school gaan. En nu maar hopen dat ze later de humor van ‘Break a Lech’ kan inzien en er volgend jaar weer vrolijk sneeuwballen zal gooien. Beterschap, prinses!

Lees ook:

Laatste nieuws