Hoezo ijdel? Royals nemen óók 37 selfies en kiezen dan de beste

Hoezo ijdel? Prinses Charlene neemt rustig 37 selfies van zichzelf en haar man prins Albert van Monaco, om de beste te k...

Lees ook

Hoezo ijdel? Prinses Charlene neemt rustig 37 selfies van zichzelf en haar man prins Albert van Monaco, om de beste te kunnen selecteren.

Je kent dat wel: sportwedstrijd, béétje verplicht nummer, en het is rust. Dan pak je even je smartphone om het moment leuk vast te leggen. In Charlene’s geval dus bijna veertig keer, wat van Kim Kardashian-achtige toewijding getuigt. En prins Albert intussen maar dapper meedoen, om ook een beetje leuk in beeld te komen: Beste. Pauzenummer. Ooit. Welke royals zijn nog meer into the selfie?

¿Pueden sonreír para la foto, por favor?

© Daniel Perez / Getty Images © Daniel Perez / Getty Images

Koning Felipe VI van Spanje is in het bezit van ieder gadget denkbaar met een beeldscherm. Maar daar doet hij niets mee, uit vrees wuft te worden gevonden. De Spaanse monarchie heeft het al moeilijk genoeg, met de uitglijders van zijn vader Juan Carlos en de fraude van zijn zus prinses Cristina en haar man. Sober, kreukloos en zouteloos is zijn stijl. Maar dat hij weet hoe het werkt, blijkt wel uit deze selfie met studenten. Die zo slim zijn het mobieltje hoog te houden: zijne majesteit is namelijk bijna twee meter.

Prinses Claire, selfie-rebel!

© Prinses Claire van België © Prinses Claire van België

De Belgen moeten nog een beetje op stoom komen qua sociale media. De koninklijke site is nogal vreugdeloos (lieve zuiderburen, open alstublieft een vrolijke digitale perskamer ter eer en glorie van uw koningshuis) en aan zelfpromotie doen ze niet. Prinses Claire, rebel dat ze is, was de eerste Belgische royal ooit die een selfie op Twitter zette. Je ziet haar hier met haar man prins Laurent en hun zonen Nicolas en Aymeric en dochter Louise.

Prins Haakon de Gangmaker

© Crown Prince Haakon of Norway © Crown Prince Haakon of Norway

Niet verder vertellen, maar wij vinden kroonprins Haakon van Noorwegen een schatje. De man speelt gitaar, gaat leuk met een vis op de foto en neemt stoere ijsduiken. Én hij ziet kans op Global Dignity Day een zaal vol hoogwaardigheidsbekleders alles behalve waardig te laten zwaaien. Zie hem eens glunderen. Dit wordt hopelijk ooit de eerste échte Instagram-koning.

Koningin met haar kuikens

© Queen Rania of Jordan © Queen Rania of Jordan

Koningin Rania van Jordanië is een echte selfiekampioen, die gul haar (gezins)leven online deelt. Hier strikte ze haar dochters prinses Salma (15, midden) en prinses Iman (19, rechts) met als bijschrift ‘Moeder-dochter-moment. Mijn kuikens.’ Met het eerste konden de meiden nog wel leven, het tweede vonden ze suf. Royal pubers zijn even pijnlijk kritisch over hun ouders als gewone pubers.

Prinses Marie-Chantal doet Star Wars

© Marie Chantal of Greece © Marie Chantal of Greece

Altijd fijn, kroonprinsessen die nog over een inner kind beschikken en schaamteloos gekke dingen doen. Marie-Chantal van Griekenland gooide in het Broad Museum even alle verantwoorde en educatieve zaken terzijde en postte deze selfie onder het motto ‘May the force be with you’. Het toeval wilde dat ze ook nog eens best Jedi-achtige lappen aanhad. Ze had dus vast een Yoda-momentje. We citeren: “Do. Or do not. There is no try.”

Beste Royal Selfie is van Camille

© Camille Gottlieb © Camille Gottlieb

De eerste prijs op het gebied van royal sefies gaat naar Camille Gottlieb, de jongste dochter van prinses Stéphanie van Monaco. Die zag kans een zelfportret te maken met een babyolifantje van 8 maanden waarvan zelfs alleen de slurf al zo adorable is dat we haar die zonnebril vergeven.

Vooruit, nog een compilatie dan

Royal selfies princeh3nry tumblr

Heerlijk! Van links naar rechts en van boven naar beneden: je ziet koningin Silvia van Zweden haar fillers in beweging brengen en koning Carl Gustav net naast de lens blikken, die man heeft duidelijk geen smartphone. Prins Edward daarentegen, lijkt ons een geoefend selfie-nemer. Koningin Letizia doet haar best met kinderen, deel 1, Haakon legt desnoods meteen even wat extra functies van de foon uit. Prins William bezorgde Madison Lambe (12) een gouden momentje, iemand moet even tegen koning Filip van België zeggen dat live liken te seventies voor woorden is. Onderaan koningin Letizia met fans, deel 2 en gravin Sophie van Wessex, getrouwd met prins Edward en duidelijk ook in het bezit van het brevet Selfies Voor Gevorderden. More please!

Laatste nieuws

Zie ook