9 dingen die alléén voetbalvrouwen doen

Voetbalvrouwen hebben het goed bekeken: rijke vent, dikke bankrekening, fijne reisjes. Maar daarom zijn ze soms ook wat,...

Lees ook

Voetbalvrouwen hebben het goed bekeken: rijke vent, dikke bankrekening, fijne reisjes. Maar daarom zijn ze soms ook wat, ehhh… ‘Anders’ dan de niet-voetbalvrouw. Dit zijn 9 dingen die alleen voetbalvrouwen doen.

1. Even tussendoor een tas van een paar duizend euro scoren.
Je loopt door een winkelstraat, ziet een dure designertas, loopt naar binnen, en komt een kwartier later weer naar buiten met de tas in kwestie aan je arm. Een droom? Niet voor voetbalvrouwen: die hoeven er niet ‘eerst een nachtje over te slapen’.

2. Alles in kleine beetjes.
Of het nou om biefstukken of glazen champagne gaat: als voetbalvrouw zorg je er voor dat je bord of glas nooit leeg is. Waar de gemiddelde vrouw in een duur restaurant haar bordje he-le-maal leeg zal eten en de laatste druppel uit haar glas opdrinkt, weten voetbalvrouwen wel beter: die moeten morgen wéér, dus dan kun je het beste mate houden.

3. Meerdere keren per week je haar laten stylen.
Waar de meeste vrouwen het al een opgave vinden om maandelijks naar de kapper te gaan, laat de voetbalvrouw rustig in één week meerdere keren een kapper – o nee, hair stylist – opdraven. Die subtiele slag in de punten kan namelijk alléén een professional voor elkaar krijgen.

4. Heel veel talen leren.
Als je gewoon in Nederland woont, heb je aan Nederlands genoeg. Beetje Engels erbij, en je redt je wel – ook als je op vakantie gaat. Voetbalvrouwen daarentegen verkassen met hun vent de hele wereld over. En dan ga je dus Spaans, Italiaans of Turks leren. Tja, je moet er de tijd voor hebben…

5. Altijd hoge hakken dragen.
Het is schier onmogelijk om altijd op high heels te lopen – helemaal als je ook nog een voetbalwedstrijd moet bezoeken. Je moet je auto ergens parkeren, dat hele eind van de parkeerplaats naar het stadion lopen, trappen beklimmen… Behalve als voetbalvrouw natuurlijk.

6. Teamkleuren negeren.
Waar je als niet-voetbalvrouw onmiddellijk alles in de kleur oranje uit je kast trekt als Nederland eens een ronde verder komt, doe je daar als voetbalvrouw niet aan mee. Je man aanmoedigen is leuk, maar verkleedpartijtjes met clubshirts, nationale kleuren en vlaggetjes op je wangen? Neuh. Dat staat niet goed bij de designertas.

7. Geen blog maar meteen een bedrijf beginnen.
Wil je een sieradenlijn? Iets met beauty? Of een compleet modemerk? Voetbalvrouwen beginnen niet onderaan de ladder om dan langzaam op te bouwen, nee – als voetbalvrouw ligt je collectie meteen in vooraanstaande winkels en gaat het om tonnen in plaats van om tientjes.

8. Altijd je zonnebril op hebben.
Zomer? Zonnebril. Winter? Zonnebril. Regen? Zonnebril. Drie uur ’s nachts een club uit rollen? Zonnebril!

9. Alle wedstrijden volgen.
Je moet wel hè, als voetbalvrouw? En dat is nou het enige waar we ze niet om benijden!

* Zien! Een rondleiding door de winkel van Victoria Beckham…
* De nieuwe liefde van Rafael van der Vaart al gezien?

Laatste nieuws

Zie ook