Zielig: prinses Alexia breekt been (maar is niet de enige!)

Zielig: prinses Alexia – hier links en nog heel - heeft tijdens het skiën haar been gebroken. Ze bevindt zich echter in...

Zielig: prinses Alexia – hier links en nog heel – heeft tijdens het skiën haar been gebroken. Ze bevindt zich echter in goed gezelschap, want royals breken botten alsof het net echte mensen zijn.

Haar eigen moeder is daar het beste voorbeeld van. Máxima moest in 2001, toen ze nog de verloofde van Willem-Alexander was, worden geopereerd aan haar rechterenkel. De breuk liep ze op tijdens een wandeling in Zweden tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van het Zweedse koningspaar. Ze zat als royal verloofde ruim acht weken in het gips en hompelde manmoedig rond op krukken. Who else?

Mathilde’s knie sneuvelde in de sneeuw

Royal brekebeen Mathilde
Koningin Mathilde van België had vorig jaar een skiongeluk dat haar tijdelijk in een rolstoel bracht en later maanden op krukken liet lopen. Ze hoefde niet geopereerd te worden, bij haar ging het om knieletsel dat lang duurde om te herstellen. Jammer dat Modehuis Natan niet aan fashionable braces doet.

Zweeds leed door uitglijders

Royal brekebeen Victoria
Ook kroonprinses Victoria en koningin Silvia zijn ongelukkige skiërs. Silvia brak vorig jaar haar rechterschouder. Victoria hobbelde een jaar eerder met een spalk en krukken rond na haar enkel lelijk te hebben bezeerd.

Camilla viel tijdens het wandelen

© Anwar Hussein / Getty Images © Anwar Hussein / Getty Images

De hertogin van Cornwall brak in 2010 haar linkerbeen tijdens een hike in Schotland, waarbij ze op een glibberig stukje lelijk ten val kwam. Ze zat zes weken in het gips, maar redde zich met een scootmobiel (waar ze volgens echtgenoot prins Charles meer rondscheurde) en krukken. En riep oog in oog met veteranen uit Afghanistan dat haar blessure echt niets voorstelde. En zo is het.

Charles: paarden + polo = gips

© Tim Graham / Getty Images © Tim Graham / Getty Images

Kroonprins Charles brak zijn linkerschouder tijdens een jachtpartij. Zijn paard nam een hoge horde, de prins viel eraf en kwam ongelukkig neer. In 1990 brak bij ook al eens zijn rechterarm, tijdens een polomatch. “Het is onhandig, maar niet overkomelijk,” zei hij destijds.

Josephine maakte er een statement van

© Getty Images

Ook prinses Josephine van Denemarken had haar gebroken arm te danken aan de val van een paard, maar het moet gezegd worden: ze droeg het met verve. En haalde er aan aandacht alles uit wat erin zat. That’s our girl!

Beenbreuk met groot gevolg

Royal brekebeen Sjeik Hamid
En omdat er altijd leedmagneten zijn die er graag een schepje bovenop doen, melden we nog de beenbreuk van Hamad bin Khalifa al-Thani, getrouwd met de fabuleuze sheika Mozah. De voormalig emir van Qatar vierde vakantie in het Atlas gebergte toen hij vorig jaar ten val kwam en een been brak. Hij werd naar Zurich gevlogen voor een operatie – as you do – en arriveerde daar met acht vliegtuigen, want je hebt een entourage of je hebt het niet. Vermoedelijk heeft Alexia voldoende aan één privé gipsvlucht per PH-KBX. Beterschap, prinses!

Laatste nieuws