8 tips om je dunne haar zo goed mogelijk te verzorgen

Of het nu een kwestie van stress of slechte genen is... Dun haar of dunner wordend haar is soms lastig om mee om te gaan...

Lees ook

Of het nu een kwestie van stress of slechte genen is… Dun haar of dunner wordend haar is soms lastig om mee om te gaan. Hoe verzorg je jouw dunne lokken optimaal? Beau Monde heeft het antwoord!

1. Pas op met hitte

Let op dat je niet iedere dag je haar föhnt of de krultang erin zet. Dit kan dun haar namelijk nog dunner maken. Het is belangrijk om je haar zoveel mogelijk met rust te laten. En föhn je liever toch je haar? Wacht dan tot het bijna droog is voordat je er een borstel bij pakt.

2. Eet verstandig

Door (meer) proteïnen, vitaminen B12 en D aan je eetpatroon toe te voegen, kun je er voor zorgen dat dun haar niet nog dunner wordt. Vitamine B12 haal je onder andere uit vlees, vis en zuivelproducten.

3. Gebruik conditioner

Veel mensen onderschatten de kracht van conditioner. Niet doen, want je haar heeft het nodig! Je hoeft niet bang te zijn dat je haar er zwaarder van wordt, want zo lang je een lichte conditioner gebruikt en die alleen in de lengtes van het haar aanbrengt, zit je goed. Op die manier kun je je dunne haar blijven hydrateren en toch zo sterk mogelijk houden.

4. Verzorg je hoofdhuid

Hoe beter je voor je hoofdhuid zorgt, hoe blijer je haar is. Stimuleer dun haar door jezelf af en toe een hoofdmassage te geven en gebruik verder haarproducten die je hoofdhuid niet uitdrogen.

5. Kijk naar de oorzaak

Hoe komt het dat jouw haar dunner wordt? Het is goed om te weten wat de oorzaak is. Is je hormoonhuishouding in de war? Ben je in korte tijd veel aangekomen of afgevallen? Je lichaam verandert en het is handig om te weten waarom je haar dunner wordt – dan weet je ook wanneer het weer zou moeten stabiliseren.

6. Relax

Stress is een grote boosdoener als het om dun haar gaat. Probeer daarom zo min mogelijk te stressen in het leven.

7. Borstel je haar niet te vaak

Sommige vrouwen houden ervan om een paar keer per dag hun haar te borstelen. Dat is niet nodig! En doe het zéker niet als je last hebt van haaruitval. Probeer het borstelen van je haar tot een minimum te beperken. Eén keer per dag is voldoende.

8. Vermijd strakke kapsels

Draag jij je haren het liefste in een strakke paardenstaart of hoge knot? Probeer je look dan af te wisselen. Als je (dun) haar strak vastzet, komt er namelijk veel spanning op je haren en op je hoofdhuid te staan. Dat kun je het beste voorkomen door te kiezen voor losse hair do’s.

Merk je dat je haar snel statisch wordt? Lees dan dit artikel nog eens terug!

Laatste nieuws

Zie ook