De liefste foto’s van de jarige prinses Estelle (4) van Zweden

Prinses Estelle van Zweden is jarig én bijna grote zus én adorable. Vandaag blaast ze vier kaarsjes uit, en wij bladeren...

Lees ook

Prinses Estelle van Zweden is jarig én bijna grote zus én adorable. Vandaag blaast ze vier kaarsjes uit, en wij bladeren even door het fotoalbum van Hare Aanstekelijkheid.

Het getuigt van enig zelfvertrouwen om je baby Estelle (Ster) te noemen. Kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden moeten een feilloos voorgevoel hebben gehad dat hun dochter over absolute star power beschikt. Zelden was een kleine royal zo onbevangen, vrolijk en enthousiast als het meisje dat ooit koningin van Zweden zal worden. “Estelle heeft een stralende persoonlijkheid,” zegt haar moeder. “Ze is een zonnetje én een sterretje.”

2012: intens bemind wenskind

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Estelle werd geboren op 23 februari 2012, twee jaar na het huwelijk van haar ouders. Aangezien die toen al tien jaar samen waren en erg graag kinderen wilden, lijkt het erop dat ze allebei innig naar Estelle hebben verlangd. De liefde spat dan ook van de foto’s. “Ik vind alles leuk aan haar,” zei prins Daniel destijds. “Zelfs de gebroken nachten, want dan zie ik haar weer.”

2013: er kan een strikje in!

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Victoria, die als meisje uren tutte met het lange haar van haar zus prinses Madeleine, kreeg een zo goed als kale dochter (#frustrerend). Royalty-watchers vermaakten zich maandenlang met Vic’s pogingen om iets te doen met haarbanden en mutsjes. Maar op Estelle’s eerste verjaardag was het dan eindelijk zover: met een beetje frutten kon er een strikje in. De jarige was er zelf ook erg mee in haar sas, al kan het ook de taart zijn geweest.

2014: creatief met verf en klei

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

In 2014 was het strikje een echte strik geworden en had prinses Estelle zich ontpopt tot ondernemende peuter. Ze schilderde niet alleen aan tafel, maar leefde zich ook uit op de muren en de bank van het smetteloze Scandinavische huis van haar ouders. En potaarde zag ze nog weleens aan voor klei. Estelle kon eigenlijk niet alleen worden gelaten in de buurt van kleurpotloden, ketchup of tubes tandpasta. “Als het te stil is, weten we dat ze vermoedelijk euh… Creatief bezig is,” aldus haar moeder.

2015: Zweedse sneeuwschuiver

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Vorig jaar was Estelle vooral bezig haar wereld te vergroten. Zo leerde ze fietsen (en crosste ze al snel met zijwieltjes dwars door de paleistuin) en kreeg ze haar eerste ski’s. Het was een kwestie van vallen en weer opstaan. “Ze leert snel en is fanatiek,” zegt haar oma, koningin Silvia. “Het is heel leuk om te zien dat ze echt een doorzetter is. Ze is sprekend Victoria toen die zo oud was.” Die was overigens als oudste zus ‘onvoorstelbaar bazig’ aldus Vic’s jongere broer prins Carl-Philip. Dus dat belooft nog wat als Estelle’s broertje of zusje een dezer dagen wordt geboren.

2016: gefeliciteerd, prinses Estelle!

Kungahuset.se Kungahuset.se

Laatste nieuws

Zie ook