Moet je zien: koning Bhutan smelt voor zijn babyprinsje

Twee weken oud is  babyprinsje The Gyalsey hier. En zoals het elke kersverse vader betaamt, kan koning Jigme Khesar van...

Lees ook

Twee weken oud is  babyprinsje The Gyalsey hier. En zoals het elke kersverse vader betaamt, kan koning Jigme Khesar van Bhutan niet genoeg krijgen van zijn zoon: “Hij is geweldig en het is fantastisch.”

Het zijn duidelijke woorden van een man die (nog) niet lijdt onder gebroken nachten. Alle foto’s waarop het drakenprinsje alleen te zien is, nam de koning zelf. “De afgelopen weken zijn we overweldigd door de immense liefde en goede wensen die we van het Bhutanese volk hebben gekregen,” aldus Zijne Majesteit. “We willen iedereen bedanken op deze manier laten meedelen in ons grote geluk.”

Baby Bhutan is een hit

© King Jigme Khesar Facebook © King Jigme Khesar Facebook

Zijne Koninklijke Hoogheid The Gyalsey is geboren op 5 februari en sindsdien een enorme hit in Bhutan en de rest van de wereld. De koning was al reuze in trek op Facebook, maar sinds hij adorable kiekjes van zijn zoontje post, is zijn aantal volgers tot 209.000+ gestegen. Ter vergelijking: ons Koninklijk Huis heeft 226.000+ volgers, de Belgen zitten op 36.000+ en The Queen slaat alles met 2,5 miljoen online fans. Hoe dan ook, Baby Bhutan is een hit.

Trots op haar zoontje

© King Jigme Khesar Facebook © King Jigme Khesar Facebook

Met koningin Jetsun Pema lijkt het ook prima te gaan. Ze kwam al heel snel weer in beeld voor de eerste foto’s en lijkt – op haar eigen flegmatieke manier – alweer helemaal de oude, maar dan inclusief babyglow.

Nog even zwelgen

© King Jigme Khesar Facebook © King Jigme Khesar Facebook

De komende maanden worden de nodige ceremonieën en hoogtepunten rond de komst van de kleine troonopvolger gevierd. Dat biedt uitzicht op nog meer verrukkelijke kiekjes van The Gyalsey. Waarvan we nog steeds niet helemaal zeker weten of ‘The’ nou zijn voornaam is – op die prangende vraag moet onze favoriete Facebook-royal nog antwoord geven. Tot die tijd: cuteness galore!

© King Jigme Khesar Facebook © King Jigme Khesar Facebook

Laatste nieuws

Zie ook