Zo vind je de perfecte blush voor jouw huid

Het is een must voor je make-uptas: een goede blush. Wil je jouw blush als bronzer inzetten? Of ga je liever voor een ro...

Het is een must voor je make-uptas: een goede blush. Wil je jouw blush als bronzer inzetten? Of ga je liever voor een roze glans? Het kan allemaal, want voor elk huidtype is er een perfecte blush. En die vind je in drie simpele stappen.

Stap 1: ga je voor een poeder- of crèmeblush?

Als je het lastig vindt een goede blush te vinden, probeer dan eens een crèmeblush. Die is makkelijk aan te brengen en mengt goed. Pas wel op: als er los poeder op je gezicht zit, bijvoorbeeld van je foundation, gebruik dan géén crèmeblush. Dat geeft namelijk niet het gewenste effect (en mixt vaak ook niet zo lekker). Dus bij poederfoundation: poederblush. Bij twijfel en vloeibare foundation: crèmeblush.

Stap 2: wat voor soort huid heb je?

 • Bleke huid
  Heb je een bleke huid? Ga dan altijd voor een perzikkleurige blush. Deze tint matcht het best bij je huid en oogt meer natuurlijk dan roze of rode blush.
 • Licht getinte huid
  De licht getinte huid heeft het meeste baat bij een diep rode of paarse tint blush.
 • Donkere huid
  Als je een donkere huid hebt, heb je geluk. Je kunt dan flink uitpakken met felle tinten als oranje, roze en fel rood. Wil je wat subtieler: donkerbruin staat ook prachtig!

Stap 3: kies een kleur

Je weet welk huidtype je hebt en welke tinten daar het mooist bij staan. Hoe kies je nu de beste kleur? Daar is een simpel trucje voor. Knijp zachtjes in je wangen en pak een kleur die het meest lijkt op de kleur die je wang dan heeft. Pak wel altijd een iets donkerdere variant, dat werkt beter. En als je last hebt van rode vlekjes of een beetje acné, zorg dan dat je blush meer bruintinten heeft. Dat haalt het rode uit je huid.

Blush aanbrengen

 • De kwast
  Koop een goede blusherkwast. Een ‘fan brush’ is perfect voor zowel crème- als poederblush vanwege de dunne haartjes. Als je een kwastje met te harde haartjes gebruikt, gebruik je snel te veel. Less is more.
 • Aanbrengen
  Smile! Zet je fake smile op en breng de blush aan. Als je lacht, weet je precies welk stuk van je wangen je moet blushen.
 • Hoeveelheid
  Draag je verder niet zo veel make-up, dan mag je wat meer blush opdoen. Ben je een echte Kardashian qua make-up, dan mag je met wat minder blush genoegen nemen. Kleine tip: met een poederblush oogt het al snel alsof je te veel gebruikt hebt…

Ook leuk: dit zijn de favoriete bronzers van Gigi Hadid en Kim Kardashian.

Onze beauty editor zocht vast wat mooie blushers uit:

Laatste nieuws