Als Grey’s Anatomy’s Meredith dít allemaal overleeft, kom jij de maandag ook wel door

Maandagen zijn nooit leuk, maar til er niet te zwaar aan. Want als Grey's Anatomy's Meredith dít allemaal overleeft, kom...

Lees ook

Maandagen zijn nooit leuk, maar til er niet te zwaar aan. Want als Grey’s Anatomy’s Meredith dít allemaal overleeft, kom jij de maandag heus ook wel door!

OOk morgen komt Meredith er weer niet zonder kleerscheuren van af. *Spoiler alert* In de aflevering die dinsdagavond om 20.30 op Net5 uitgezonden wordt, zien we hoe een patiënt Meredith op brute wijze aanvalt. Dr. Grey moet vechten voor haar leven, maar dat is voor haar niks nieuws. Ieder seizoen zien we Meredith wel verwikkeld raken in een persoonlijk of medisch drama. Seattle Grace is niet het rustigste ziekenhuis, met al die schietpartijen, aardbevingen en bommen in buikholtes. En Meredith is óveral bij. Daarom: een overzicht van al haar tegenslagen… En nu niet meer klagen dat je maandag zo zwaar is hè?

 1. Arme Meredith had geen soepele jeugd. Haar vader liet haar in de steek, en haar moeder had niet de meest fantastische persoonlijkheid. Als zij net zo veel tijd in Mer had gestoken als in het ziekenhuis, dan was Merediths jeugd misschien iets leuker geweest. Tja, het was zwaar voor kleine Meredit. Helemaal toen…
 2. Haar moeder een poging tot zelfmoord deed en Meredith toe liet kijken. Dr. Ellis Grey sneed haar polsen door en verbood haar dochter 112 te bellen. Gelukkig was Meredith toen al een beetje eigenwijs en deed ze dat toch.
 3. Ellis Grey is uiteindelijk gestorven aan Alzheimer. Haar aftakeling en dood waren zwaar voor Meredith. Maar het inspireerde Meredith wel tot het zoeken naar remedie tegen Alzheimer.
 4. En toen was er dat moment waarop Meredith ontdekte dat haar vriend, a.k.a McDreamy, getrouwd is. En voor zijn vrouw kiest. Goed, uiteindelijk komen Mer & Der wel bij elkaar, maar in het begin was McDreamy eigenlijk een McDick.
 5. En wat doe je dan, als je over je liefde heen wilt komen? Dan neem je een hond. Die vervolgens overlijdt aan kanker. Arme Meredith.
 6. Meredith haalde een bom uit het lichaam van een patiënt, samen met bomexpert Dylan Young (gespeeld door Kyle Chandler). Als Meredith Dylan met de bom weg ziet lopen, explodeert hij. Weg Dylan.
 7. En Meredith ging wel vaker bijna dood. Als het team van Seattle Grace hulp verleent bij het ongeval met de veerpont, valt ze in het water en ‘vergeet’ dat ze kan zwemmen. Derek weet haar nog wel op te duiken, maar kan niet voorkomen dat Merediths hart tijdelijk stilstaat.
 8. Meredith heeft in eerste instantie niet door dat een van haar beste vrienden het slachtoffer is geworden van een busongeval. Pas als George zijn bijnaam ‘007’ op haar hand schrijft, beseft ze het… En dan sterft hij. *pinkt traantje weg*
 9. Je raadt nooit wie haar vader de schuld van gaf het overlijden van zijn vrouw – Merediths stiefmoeder. Arme Meredith…
 10. En dan zie je ook nog de liefde van je leven neergeschoten worden, voor je ogen. Gelukkig overleeft Derek deze ramp. Meredith werd zelf niet neergeschoten, maar…
 11. Ze kreeg wel een miskraam van alle stress.
 12. En alsof dat niet genoeg is, mocht Meredith bijna de achtergelaten baby, Zola, niet adopteren. Gelukkig vonden zelfs de schrijvers het wel even welletjes met de pech van Meredith: na een paar zenuwslopende afleveringen en een scheiding van haar Derek, mocht Meredith Zola adopteren.
 13. Meredith maakte een vliegtuigongeluk mee. Zelf overleeft ze het…
 14. Haar halfzusje Lexie daarentegen niet. En laten Mer en Lexie nou net eindelijk een beetje met elkaar overweg kunnen.
 15. Als Mer en Der dan eindelijk een McBaby krijgen, moet deze via een keizersnede ter wereld komen. Bij de meeste mensen gaat dit vrij snel. Maar uiteraard valt tijdens de bevalling van Meredith de stroom uit. De baby komt gelukkig gezond ter wereld, maar dan ontdekt Mer dat ze last heeft van interne bloedingen.
 16. Haar BFF, haar ‘person’, Cristina Yang verhuist naar Zurich. Niet leuk.
 17. Als Derek een baan in Washington, D.C. aanneemt, op verzoek van de president, wordt hun huwelijk er niet makkelijker op. Meredith verdenkt Derek van een affaire. En hoewel McDreamy in de verleiding komt, beseft hij dat hij liever geen lat-huwelijk wil. Hij wil terug naar naar Seattle, naar Meredith.
 18. Maar dat gaat verschrikkelijk mis. Nadat Derek onderweg slachtoffers van een auto-ongeluk helpt, wordt hij zelf aangereden.  En tja, dan moet je als Meredith zijnde je hersendode man van het zuurstof afhalen, terwijl je net ontdekt hebt dat je nog een kind van hem krijgt. *snik*
 19. En heb je dat dan net een beetje verwerkt, komt de neurochirurg die te laat actie ondernam bij Derek voor Seattle Grace werken. Give the girl a break!
 20. Morgenavond, aflevering 254 (geregisseerd door Denzel Washington!): een brute aanval van een patiënt. Meredith balanceert op het randje van leven en dood… Zal ze haar gehoor en spraak weer terugkrijgen?

Kortom, ook morgen weer een typische dag uit het leven van Meredith Grey. Dan valt deze maandag voor jou wel mee toch?

@therealdebbieallen this guy…aka #thetruth can boss me around anytime #episode1209 #goodtvisntpretty @greysabc

Een foto die is geplaatst door Ellen Pompeo (@ellenpompeo) op


Grey’s Anatomy seizoen 12 is elke dinsdag om 20.30 uur bij Net5 te zien.

Meer Grey’s?

Laatste nieuws

Zie ook