Daniel Craig stopt als James Bond

Dit nieuws hadden we natuurlijk wel zien aankomen, gezien Daniels uitspraken afgelopen jaar. Maar toch is het jammer dat...

Lees ook

Dit nieuws hadden we natuurlijk wel zien aankomen, gezien Daniels uitspraken afgelopen jaar. Maar toch is het jammer dat Daniel Craig stopt als James Bond. En dat allemaal ? aldus The Sun ? vanwege een rol in de nieuwe serie Purity. Met 20 afleveringen per seizoen.

In short, Daniel heeft geen tijd meer om in de huid te kruipen van womanizer en secret agent 007. Dit zagen we natuurlijk al aankomen, want Daniel was niet heel positief over de Bond-franchise na Spectre. De acteur zou er niet meer op zitten te wachten om nog een Bond-film te maken. ‘Ik zou liever dit glas breken en mijn polsen doorsnijden,’ zei hij in Time Out magazine. ‘We zijn klaar met elkaar. Ik wil verder.’ En als hij dan toch nog ooit een keer een Bond-film zou doen, zou dat ‘alleen voor het geld’ zijn. Fun fact: Daniel Craig is de best betaalde Bond-acteur met zijn 10,7 miljoen dollar voor Skyfall. Dat was dan gelukkig ook meteen de eerste film die meer dan een miljard opleverde.

Onvrede

Spectre was de druppel van Daniels onvrede. De Daily Mail meldt dat ‘er problemen waren met het script’. Daarnaast raakte Daniel gewond en moest aan zijn knie geopereerd worden. Met de re-shoots vlak voor release was dit een zware periode voor de acteur. Logisch dan Daniel er even geen zin meer in had…

Een andere Hollywood-insider weet aan Page Six te vertellen dat ‘Daniel denkt dat hij beter is dan Bond. Hij vindt dat hij niet genoeg creatieve vrijheid krijgt. Daarnaast heeft hij er last van dat hij eigenlijk voor geen grote films gevraagd wordt. Hij denkt dat dat door zijn rol als James Bond komt.’ De acteur wil verder.

Who’s next?

En dan zijn wij met z’n allen natuurlijk heel benieuwd wie de volgende James Bond wordt? Een aantal gegadigden:

Idris Elba, David Beckham, Tom Hardy…

Damian Lewis?

Of Michael Fassbender misschien?

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw 007-suggesties! Laat het weten in de comments.

Laatste nieuws

Zie ook