11 dingen die je nog niet wist over The Notebook

Waarschijnlijk heb je deze romantische film al meer dan tien (vijftig?) keer gezien. Maar wat er allemaal behind the sce...

Lees ook

Waarschijnlijk heb je deze romantische film al meer dan tien (vijftig?) keer gezien. Maar wat er allemaal behind the scenes gebeurde? Deze 11 dingen wist je nog niet over ‘The Notebook’:

1.Regisseur Nick Cassavetes castte Ryan Gosling als Noah omdat hij niet zo knap was. Hij nodigde de acteur uit om hem te vertellen dat hij de rol had gekregen, en zei:

I want you to play this role because you’re not like the other young actors out there in Hollywood. You’re not handsome, you’re not cool, you’re just a regular guy who looks a bit nuts.

Wij denken dat Nick vergeten was zijn bril op te zetten.

Ryan Gosling Ryan Gosling © Hollandse Hoogte

2. Ryan droeg bruine contactlenzen in de film. De oude Noah werd gespeeld door James Garner, en hij heeft bruine ogen. Ryan moest daarom zijn blauwe ogen verbergen.

3. De film is van achter naar voor opgenomen. Alle ‘oude’ Allie en Noah scenes (met Rachel McAdams en Ryan Gosling) werden als eerste gefilmd. Ryan moest daarna twintig pond aan spieren kwijtraken tijdens de kerstvakantie. Ook moest hij zijn baard afscheren om in de jonge Noah te transformeren.

4. De beroemde bootscène had bijna geen vogels. Je weet wel waar we het over hebben: die scène waarin Noah en Allie met een roeiboot tussen witte vogels varen. De producers van New Line Cinema zeiden van te voren dat het onmogelijk was om de vogels op het meer te houden. Regisseur Nick Cassavetes luisterde niet en voedde zelf wat jonge vogels op, zodat ze zich comfortabel zouden voelen op het meer. En dat werkte. Over toewijding gesproken!

Dit wist je niet over The Notebook The Notebook © Hollandse Hoogte

5. Justin Timberlake en Britney Spears deden allebei auditie voor de hoofdrollen. No comment

6. Ryan en Rachel konden het achter de schermen helemaal niet met elkaar vinden. Ze maakten zo veel ruzie dat Ryan vroeg of een andere vrouw de tekst met hem kon oefenen tijdens de pauzes. Regisseur Nick Cassavetes moest zelfs een interventie houden:

We went into a room with a producer. They started screaming and yelling at each other. I walked out. Then everybody came out like: all right let’s do this. And it got better after that.

Het ging zeker beter: Ryan en Rachel waren in real life enkele jaren een koppel.

Ryan Gosling Rachel McAdams Ryan Gosling Rachel McAdams © Hollandse Hoogte

7. Die beroemde, gepassioneerde zin van Noah aan het einde van de film? Geïmproviseerd door Ryan. Op het moment waarop Noah Allie confronteert met het feit dat ze een keuze moet maken, zat Ryan zó in zijn rol dat hij aan het improviseren was.

What do you want! What do you want?

8. James Marsden, die Allie’s verloofde Lon Hammond speelde, dacht dat de film slecht zou zijn:

I thought ‘The Notebook’ was going to be a schmaltzy Movie of the Week type thing.

Waarschijnlijk was hij gewoon jaloers omdat Allie met Noah eindigt en niet met hem.

9. ‘The Notebook’ is Ryan Goslings meest succesvolle film. Ondanks dat hij erna in grote films als ‘Drive’ en ‘Crazy, Stupid, Love’ speelde, bracht ‘The Notebook’ het meeste geld op.

10. Ryan maakte de tafel die gebruikt wordt in de dinerscène zelf. Hij deed twee maanden lang alleen maar dingen die Noah zou doen. Zo ging hij in Charleston wonen en maakte hij meubels.

11. Rachel McAdams had minder dan een dag de tijd om zich voor te bereiden op haar auditie. Ze ontving het script de avond van tevoren toen ze op een première was. Wat een talent!

Laatste nieuws

Zie ook