Stoer: Deense royal tweeling leert fietsen

Vier jaar lang zijn tweeling prinses Josephine en prins Vincent van Denemarken (5) vervoerd per koninklijke bakfiets, ma...

Vier jaar lang zijn tweeling prinses Josephine en prins Vincent van Denemarken (5) vervoerd per koninklijke bakfiets, maar nu is het tijd voor de volgende stap: royal zijwieltjes.

Door weer en wind brachten kroonprins Frederik en prinses Mary van Denemarken hun tweeling steevast met de bakfiets naar de crèche, meestal met hond Ziggy in hun kielzog. Pittige Josephine was de eerste die op haar eigen fietsje meetrapte – Beau Monde-roze, what else? Vincent keek het nog een paar dagen aan vanuit de comfortabele bak, maar is inmiddels ook van de partij. Compleet met crashhelm waar het duo ongetwijfeld op volwassen leeftijd nog om uitgelachen zal worden.

Hell on wheels

tweeling

De tweeling maakte hun eerste meters on the road in het centrum van Kopenhagen onder het waakzame oog van hun moeder. Er werd geoefend op stoepjes, oversteken en schuine kantjes. Voor Josephine ging het uiteraard allemaal te langzaam, die eist vermoedelijk over een week al dat die volstrekt niet coole zijwieltjes eraf worden gehaald. Het vertrouwde bakfietsbeeld zien we dus waarschijnlijk niet meer. Gelukkig kan Mary altijd nog de nanny rondkarren, mocht ze het te erg missen.

tweeling

Laatste nieuws