55 dingen die je nog niet wist over de Spice Girls

Whoa! 55 dingen die je nog niet wist over de Spice Girls... Wist je bijvoorbeeld dat Tony Blair bijna in de videoclip va...

Lees ook

Whoa! 55 dingen die je nog niet wist over de Spice Girls… Wist je bijvoorbeeld dat Tony Blair bijna in de videoclip van ‘Wannabe’ had gezeten?

1. Mel B, Victoria, Geri, en Mel C kwamen bij elkaar nadat ze hadden gereageerd op een oproep in een tijdschrift in 1993. In de oproep stond: “Ben je tussen de 18-23 en kan je zingen en dansen? Ben je streetwise, outgoing, ambitieus en dedicated?”
2. Het nummer wat Mel B tijdens haar auditie zong was ‘The Greatest Love of All’ van Whitney Houston.
3. Victoria zong ‘Mein Herr’ uit de musical ‘Cabaret’. Wist je trouwens dat Victoria naar de Jason Theatre School ging en in 1991 bij Laine Theatre Arts in Epsom, Surry, dans studeerde? Nadat Posh Fame had gezien, wilde ze het toneel op.
4. Mel C zong ‘I’m So Excited‘ van ‘The Pointer Sisters’.
5. En Geri? Die miste haar auditie. Ze was op bezoek bij haar oma in Spanje. Toen ze weer geland was, besloot ze  toch maar het castingbureau van de oproep te benaderen of ze nog iemand nodig hadden…
6. Oorspronkelijk was Michelle Stevenson het vijfde lid van de band. De band heette toen nog Touch. Michelle verliet de band vanwege familie omstandigheden en wilde ook graag weer studeren.
7. En dat bracht ruimte voor Emma Bunton, destijds al een bekende van Victoria. Wist je dat Emma in 1992 een kleine rol in EastEnders had? Als straatdief, maar toch…
8. De managers van de band maakten de liedjes. En het leek hen leuk om de groep dezelfde outfits te laten dragen. De meisjes werden volledig afgeknepen. Logisch dat de girls het niet eens waren met het contract wat ze toen hadden. Uiteindelijk liep dit geschil zo hoog op dat ze besloten hun managers af te betalen en zelf verder te gaan.
9.  Hiervoor moesten ze wel een lening afsluiten bij de bank… En zouden ze die ooit terug kunnen betalen?
10. Kortom, werk aan de winkel. De girls besloten een showcase te maken en nodigden daarvoor wat platenmaatschappijen uit. En zo liepen ze Simon Fuller tegen het lijf. Die gaf aan geïnteresseerd te zijn, en dus presenteerden de dames zes catchy songs.
11. Voor de showcase werd gebruik gemaakt van het huis van Emma’s moeder… Je moet wat!
12. Maar gelukkig liet Simon hen niet meer gaan… Smart move! Overigens, onder zijn leiding, tekenden de Spice Girls bij Virgin. Wat Victoria vierde door haar ondergoed uit te trekken en uit het raam van een taxi te gooien. Had je niet verwacht van Posh hè?
13. In die tijd woonden de Spice Girls samen in één huis in Maidenhead.
14. De Spice Girls zijn natuurlijk vooral bekend geworden door hun bijnamen, Posh, Baby, Sporty, Ginger en Scary. Deze bijnamen werden bedacht door ‘Top of the Pops’ magazine. En tja, eenmaal gedrukt, bleven ze hangen.
15. ‘Wannabe’ is de eerste single van de band. Het kostte 20 minuten om het liedje te schrijven. ‘Wannabe’ kwam op nr. 3 binnen in Engeland.
16. De single bereikte de nr. 1 positie toen de band op tournee was in Japan. Genoeg reden voor ‘Top of the Pops’ om over te vliegen naar Japen om daar hun optreden te filmen.
17. De Spice Girls hebben aan Tony Blair gevraagd of hij in de clip van ‘Wannabe’ wilde spelen. Hij weigerde jammer genoeg.
18. Het album Spice bereikte uiteraard ook de nr. 1 positie. Virgin gaf de dames daarvoor een voucher van vijfhonderd doller voor Tiffany’s.
19. De favorite clip van Emma is ‘Say You’ll Be There’, die opgenomen is in de Mojave woestijn in Californië.
20. Emma’s moeder was een karate instructrice en had Emma al de nodige moves geleerd. Emma kon de rest van de girls de punches en high kicks ? voor in de clip ? dus aanleren.
21. Victoria heeft voor die clip 40 minuten in een catsuit op een auto moeten staan. Midden op de dag. Dat was best warm. Dat zweet, kon ze zo uit haar catsuit wringen. Maar Posh hield vol!
22. In tegenstelling tot Emma. Die kreeg een zonnesteek en viel flauw.
23. De clip voor ‘Stop’ werd opgenomen op een school in Ierland. De school werd niet op tijd ingelicht, en kreeg het dus niet voor elkaar om een dag dicht te gaan. De clip werd daardoor opgenomen met op de achtergrond gillende kinderen. Niets van gemerkt!
24. ‘Two Become One’ werd eigenlijk gewoon tegen een blue screen opgenomen. Dus geen New York voor de Spice Girls.
25. En ‘Viva Forever’ was een animatie. De band had het zo druk, dat ze geen tijd hadden om de clip op te nemen.
26. Geri kreeg het voor elkaar om tijdens de opnames voor een clip haar nepnagel niet meer uit haar oor te krijgen.
27. Maart 1997: in één week werden maar liefst 141 verhalen over de Spice Girls geschreven in de Britse media.
28. Aaah. Het eerste wat Emma van haar verdiende geld kocht, was een huis voor haar moeder. Mét een tuintje!
29. Mel C deed het zelfde, en verraste haar broer met een auto.
30. Victoria kocht een huis voor haar zus en haar vriend.
31. En Geri? Die kocht een tweedehandse cabrio, een rode.
32. Geri en Mel C hebben beide openlijk gesproken over hun eetstoornis tijden het hoogtepunt van hun Spice-carrière. En Mel C bleek ook te kampen met depressies ten tijde van het bestaan van de band.
33. Victoria’s moeder besloot in te grijpen en belde Simon Fuller dat de Spice Girls echt een pauze nodig hadden.
34. In 1997 beëindigde de Spice Girls hun samenwerking met Simon Fuller, na de MTV Music Awards. Ze wilden weer eigen baas zijn over hun creatieve uitspattingen.
35. De dag dat de girls weg gingen bij Simon, hebben ze al hun spullen in vuilniszakken verzameld, in de kofferbak van Geri’s auto gegooid en zijn ze weggereden.
36. Het eerste live optreden van de Spice Girls was in Istanboel. Vlak voordat ze op moesten, zei Geri tegen Posh, “Ik ben bang…” Waarop Victoria antwoordde: “Maak je geen zorgen. Ze kijken toch alleen maar naar je big hair en big boobs.”
37. In Taiwan moesten Geri en Mel C heel nodig naar de toilet. En het enige wat ze tegen kwamen was een lege ruimte met wat handdoeken in een hoek. Tja, als je moet, dan moet je… Geri en Mel C hebben netjes op de handdoeken geplast.
38. Voordat Geri Ginger werd, deed ze modellenwerk. Haar vader was een autoverkoper en haar moeder maakte schoon.
39. Mel B’s vader was metaalbewerker en haar moeder werkte in een warenhuis.
40. Mel C’s vader werkte in de reisbranche. Haar moeder was zangeres.
41. Emma’s vader was melkboer en haar moeder gaf dus karatelessen.
42. Victoria’s vader werkte in de electronica. Haar moeder werkte niet.
43. De dag dat Geri prins Charles in zijn billen kneep (epic!) was ook de dag waarop Victoria David Beckham voor het eerst ontmoette. David speelde een liefdadigheidswedstrijd en vroeg aan Victoria of hij haar na de match mocht ontmoeten. Ahhh, wat lief…
44. Mel B heeft ooit eens een wc-rol uit het huis van Nelson Mandela gestolen.
45. Het jurkje van Geri (die Union Jack dress, die met de Britse vlag) zou eigenlijk een LBD moeten zijn. Maar dat vond Ginger een beetje te saai, dus naaide ze zelf de Union Jack erop. Ze voegde er wel een vredesteken aan toe, omdat haar styliste bang was dat het geheel anders misschien ‘racistisch’ over zou komen.

46. De Spice Girls hadden altijd bewust betaalbare kleding aan. Ze wilden graag dat hun looks toegankelijk waren voor de fans.
47. De tatoeages op Mel C’s armen zijn Japanse symbolen voor ‘vrouw’, ‘kracht’ en ‘girl power’.
48. Geri vertelde de band bij het landen van een privéjet uit Oslo dat ze zou vertrekken. Haar exacte worden waren: “I’m gonna say bye now, girls.” De andere meiden dachten eerst dat Geri een grapje maakten. Dus bij hun eerste tv-moment zonder Geri zeiden ze nog dat Geri ziek was.
49. De druppel voor Geri was dat ze niet op een borstkanker event mocht verschijnen. Geri ontdekte op haar 18e een bobbeltje in haar borst en moest hiervoor met spoed geopereerd worden. Gelukkig was het niet gevaarlijk, maar sinds die periode zet zij zich in tegen kanker.
50. De band nam na het vertrek van Geri een week vrij.
51. De overige Spice Girls besloten bij elkaar te blijven, maar omdat Mel C ook bezig was met een solo-carrière, werd haar stem bij het derde (en laatste) album (Forever) apart opgenomen.
52. Tijdens hun afscheidstour in Amerika ontdekten Mel B en Victoria dat ze zwanger waren.
53. Tijdens de doop van Geri’s dochter Bluebell bespraken de girls (Victoria, Mel C, Emma en Geri) voor het eerst weer een mogelijke reünie (inclusief tour!). Hold that thought ladies!
54. Ze moesten alleen Mel B nog over zien te halen. Die bleek er ook wel oren naar te hebben… Maar goed, nu doet Posh weer moeilijk… Of toch niet?
55. Rumour has it dat de Spice Girls bij hun 20-jarig bestaan weer zullen optreden. We kunnen nu al niet wachten!

Bronnen: BuzzFeed.com, Rolling Stone en de video hierboven.

Laatste nieuws

Zie ook