Tom Ford cancelt Fashion Week Show

Tom Ford cancelt Fashion Week Show. Hij lijkt het voorbeeld van Burberry te volgen. Vorige week liet Burberry’s Christop...

Lees ook

Tom Ford cancelt Fashion Week Show. Hij lijkt het voorbeeld van Burberry te volgen. Vorige week liet Burberry’s Christopher Bailey weten nog maar 2 shows per jaar te doen, waarin de mannen- en vrouwencollecties tegelijk worden gepresenteerd. Burberry richt zich zo meer op de consument en niet meer alleen op de modejournalisten. Tom Ford lijkt dit voorbeeld te volgen. Zo kondigde hij dit weekend aan zijn New York Fashion Week-show te cancelen. Hij komt pas in september weer terug op de catwalk, met een show gevuld met dames- en herencreaties. Tegen die tijd is de a/w 2016-collectie van Tom Ford ook direct in de winkel verkrijgbaar. Het modehuis maakt dus ook de overstap naar het ‘see-now-buy-now’-model van Burberry. De verwachting is dat nog meer modehuizen dit zullen doen.

Dit zegt Tom Ford er zelf over: “In een wereld waarin alles ontzettend snel gaat, is de huidige manier van het showen van een collectie ouderwets. Onze consumenten willen vandaag de dag een collectie zien die meteen verkrijgbaar is.” En hier heeft hij zeker een punt. Alles wat op de runway geshowd werd, was pas vier maanden daarna verkrijgbaar. Je piekt als modehuis dus veels te vroeg. Een collectie showen wanneer hij ook daadwerkelijk verkrijgbaar is, zal hogere verkoopcijfers genereren. En daarnaast scheelt het de modehuizen een boel geld om elke keer weer een fashion show op te tuigen.

We komen zo tegemoet aan het verlangen van de klant om de kleding meteen te kunnen dragen, als ze de show gezien hebben.

Overigens zal Burberry op de komende Fashion Week (die in Londen) de a/w 2016 collectie nog wel showen.

Laatste nieuws

Zie ook