Prinses Marie twijfelde over huwelijk

Prinses Marie twijfelde over huwelijk. Dat blijkt uit een interview dat ze ter ere van haar 40ste verjaardag gaf aan de...

Lees ook

Prinses Marie twijfelde over huwelijk. Dat blijkt uit een interview dat ze ter ere van haar 40ste verjaardag gaf aan de Deense krant Jyllands-Posten. Daarin vertelt ze onder meer dat alle aandacht die ze plotseling kreeg als vriendin van prins Joachim haar twee keer deed nadenken of ze wel met de zoon van koningin Margrethe wilde trouwen. “Ik had een geweldig leven – ik hoefde niet te worden gered door een prins uit Denemarken,” aldus Marie. De twijfel zat hem ook in het feit dat hij destijds net een scheiding achter de rug had en ze de scheiding van haar ouders als ’traumatisch’ had ervaren.

Pijnlijke scheiding van haar ouders

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Marie Cavallier is geboren in Parijs en ging als enig kind met haar moeder mee naar Zwitserland toen de scheiding van haar ouders rond was. Ze had veel verdriet over het uiteen vallen van het gezin en verhuisde met tegenzin. Het hielp niet dat haar moeder haar, net 11 jaar, prompt naar kostschool stuurde. “Ik voelde heel veel boosheid tegenover haar,” zegt Marie. “Nu is de relatie weer goed, maar het heeft jaren geduurd voor het vertrouwen weer was hersteld.” Hier zie je links haar vader Alain Cavalier, in het midden haar moeder Françoise Moreau en rechts de nieuwe man van haar moeder, Christian Grassiot.

Liefde op het eerste gezicht

Marie en Joachim
Marie kwam terecht op het Collège Alpin International Beau Soleil waar ook een aantal Luxemburgse royals op heeft gezeten. Dat was haar eerste kennismaking met de Europese aristocratie. Later studeerde ze economie en werkte ze voor Estée Lauder en ING, waardoor ze regelmatig de betere kringen frequenteerde. Tijdens een feestje met gezamenlijke vrienden in Frankrijk kwam Marie prins Joachim van Denemarken tegen. De prins heeft een Franse vader en spreekt vloeiend Frans, er was meteen een klik.

Iedereen had opeens een mening over mij. Ik was er niet op bedacht dat die aandacht zo negatief kon zijn.

Dat hij tot de hoge Deense adel behoorde, was in Marie’s ogen eerder een minpunt dan een meevaller. Een vakantie in Avignon, waar ze in 2005 voor het eerst samen werden gefotografeerd, betekende bijna het einde van de prille relatie. “Ik twijfelde er niet aan dat ik van Joachim hield,” zegt ze. “Maar alle aandacht die ik opeens kreeg, had ik niet verwacht. Iedereen had opeens een mening over mij. Ik was er niet op bedacht dat die aandacht zo negatief kon zijn. Ik vroeg me af of het dat wel waard was. Ik had jaren op mezelf gestaan en voor mezelf gezorgd. Ik was gelukkig, had mijn eigen leven en ik had mijn trots.”

Op bezoek bij HM Margrethe II

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Joachim wist haar echter toch over te halen en Marie toonde zich groots door kerst 2006 niet alleen te vieren met hem, maar ook met zijn ex gravin Alexandra en hun kinderen prins Felix en prins Nikolai. Toen ze een maand later ook nog met hem en de kinderen op wintersportvakantie ging, durfde Joachim haar wel voor te stellen aan zijn ouders. Ze sprak toen al aardig Deens: “Het leek me niet meer dan beleefd om alvast de taal te leren,” zegt ze. “Ik wist dat als ik voor hem zou kiezen, daar nog veel meer bij zou komen kijken.”

Mondaine Marie woont nu in de stad

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Marie en Joachim trouwden in mei 2008. Eerst woonden ze nogal afgelegen op landgoed Schackenborg in Jutland, maar vorig jaar zijn ze verhuisd naar een chique villa in een voorstad van Kopenhagen. Die is wat meer in de smaak van Mondaine Marie die het helemaal niet erg lijkt te vinden om tegenwoordig prinses te zijn.

Dol op Athena en Henrik

© Danish Monarchy © Danish Monarchy

Joachim en zij hebben samen twee kinderen, prins Henrik en prinses Athena. Marie is inmiddels een fulltime royal en beschermvrouw van organisaties die zich bezig houden met literatuur, skiën, epilepsie en aids. En ze is graag thuis, bij haar kinderen “want ik weet als geen ander hoe belangrijk een veilig warm nest is.” En zo haalt ze zelf ook de schade nog een beetje in.

Laatste nieuws

Zie ook