5 toplooks van prinses Mary

5 toplooks van prinses Mary, toch wel de ultieme sprookjesprinses van Europa. Vandaag wordt ze 44 jaar - echtgenoot Fred...

5 toplooks van prinses Mary, toch wel de ultieme sprookjesprinses van Europa. Vandaag wordt ze 44 jaar – echtgenoot Frederik feliciteert haar hier namens ons –  reden genoeg om ons eens te laven aan haar fabulous stijl. Mary balanceert in smaak tussen rustige, strakke silhouetten à la Armani en full-on Disney, compleet met ordes, sjerpen en bling. “Elk stuk heeft een verhaal en een geschiedenis, dat vind ik ontroerend en fascinerend,” zegt ze over haar protocollaire versierselen. We willen hier graag Coco Chanel aanhalen: “Before you leave the house, always take one accessory off.” Of een stuk of vier, als je Mary van Denemarken heet en uitrukt met een tiara, een halve diamantmijn, de olifantenorde, twee spelden en ringen ? assorti.

Mary bling

Cool royal executive look

© George Pimentel / Getty Images © George Pimentel / Getty Images

Mary’s daywear look heeft dezelfde insteek als die van koningin Máxima: veel losse stukken die onderling te combineren zijn, maar dan iets ingetogener dan die van de majesteit. Beroepshalve draagt ze veel Deense labels: “Ik hou van de mooie, eenvoudige silhouetten,” zegt ze. “Er loopt veel modetalent rond in Denemarken.” Diplomatiek gesproken als een aanstaande koningin en een gezond tegenwicht voor alle eerder genoemde protocollaire bling.

Stralende, klassieke bruid

© Ian Waldi / Getty Images © Ian Waldi / Getty Images

Op haar trouwdag droeg Mary een japon van Deense ontwerper Uffe Frank met een sluier die al sinds 1905 door royal bruiden is gedragen. De jurk was van satijn duchesse en had een beetje malle rok met panelen die vanaf heuphoogte openvielen. Een element dat ze zwierig hanteerde, maar wat haar toch een beetje op een herderinnetje met een schort liet lijken. Lieve persoonlijke touch: Mary had de trouwring van haar moeder Henrietta, die in 1997 is overleden, op een plekje bij haar hart laten naaien.

Royally boho chic

© Tim Riedeger / Getty Images © Tim Riedeger / Getty Images

Voor een zomers fotomoment koos Mary voor een japon van het Deense label Ganni: wijd, met gerimpelde banen in de rok en doorzichtig. Deze boholook draagt ze privé wel vaker, ook tijdens de vakantie in Australië werd ze regelmatig in tuniekjes en kaftans gespot. Hier heeft ze even een lief momentje met jongste dochter Josephine.

OTT fashion & glamour

Mary 44 paars 2016
Dat een officieel bezoek ook zonder een overdosis bling kan, bewijst Mary met deze Alexander McQueen uit 2004 , die ze eerder deze week aanhad bij een diner voor marineofficieren. Paars, draperieën, sleepje, strik en toch fashion, de perfecte balans tussen sober en haar inner Disney-neigingen. Love!

Laatste nieuws