Kleine royal fashionista’s

Kleine royal fashionista's, dat zijn prinsessen Charlotte, Estelle en Josephine. Wat zij dragen, vliegt al snel de winke...

Lees ook

Kleine royal fashionista’s, dat zijn prinsessen Charlotte, Estelle en Josephine. Wat zij dragen, vliegt al snel de winkels uit. Zo is Charlotte zo’n beetje het jongste stijlicoon ooit. Het Spaanse m&h jurkje dat ze droeg voor haar eerste soloportret (met een kasjmier vestje van The Little White Company) was in een mum van tijd uitverkocht. Het hielp dat het slechts 29 euro was, vermoedelijk kocht haar Spaanse nanny Maria Borrallo het voor haar. De kleding van m&h wordt met de hand gemaakt en er zijn altijd maar een dozijn exemplaren van, dus het valt in de categorie semi-exclusief. Charlotte versloeg haar overoma de Queen in Tatlers lijst van Mensen Die Ertoe Doen. Heel veelbelovend, gezien het feit dat ze nog maar net kan kruipen.

Estelle houdt van strikken

Fashionista Estelle
Prinses Estelle draagt veel van Livly (te herkennen aan het gebruik van strikjes, nichtje Léonore heeft ook veel van het label in de kast) en het Franse Bonpoint. Als ze op chic moet, valt kroonprinses Victoria meestal terug op MC, de kinderkleding lijn van prinses Marie Chantal van Griekenland. Voor heel speciale gelegenheden, zoals het huwelijk van haar oom Carl-Philip, maakt designer Ida Sjöstedt de kleding. En als ze alleen maar Estelle hoeft te zijn, volstaat iets makkelijks, bijvoorbeeld van H&M.

Josephine bepaalt het zelf wel

Fashionista Josephine
Prinses Josephine is, zoals bekend, een pittig typje. Dat soms vaak niet in de stemming is voor prinsessenjurkjes, maar liever gewoon de jeans van haar broer Vincent aantrekt. Kroonprinses Mary heeft daar geen problemen mee: Josephine draagt regelmatig H&M, maar ook wel Deense labels als Smafolk en Mini A Ture. In het dagelijks leven wordt ze vooral gespot in wat onder moeders wereldwijd bekend staat als ‘speelkleding’. Makkelijk te wassen, bestand tegen spelen met de hond, morspartijen en veel rollen over de grond.

Gabriella is van de haute bébé

Fashionista Gabriella
Onduidelijk is of prinses Charlene op de hoogte is van het bestaan van Bonprix. Feit is dat ze een schier onbeperkt kledingbudget heeft en dochter Gabriella graag mag aankleden als echte prinses in Chloé, Monnalisa en Baby Dior. Gabriella heeft – het toppunt van chic – bovendien kleertjes die speciaal voor haar worden gemaakt in het prinselijk atelier en krijgt af en toe een ontwerpje van oom Karl Lagerfeld: exclusiever wordt het niet.

En in Nederland?

© Freek van den Bergh / Getty Images © Freek van den Bergh / Getty Images

Máxima kiest voor Amalia, Alexia en Ariane regelmatig kleding van het Spaanse kinderkledingmerk Pili Carrera, het Franse Bonpoint en voorheen Papo d’Anjo, maar ze gaan ook gewoon in H&M naar school. De must-have factor lijkt hier niet zo groot te zijn, er is bepaald geen rush op de doe-maar-gewoon-look van A3. Zijn we hier in Nederland misschien ook te nuchter voor. Al kan het ook aan de capefactor liggen (we zijn nu al zenuwachtig voor Koningsdag 2016…).

Laatste nieuws

Zie ook