Prinses Stéphanie in 5 schandalen

Prinses Stéphanie in 5 schandalen, ter ere van haar 50ste verjaardag. Want als de kleurrijkste Grimaldi iets goed kan, i...

Lees ook

Prinses Stéphanie in 5 schandalen, ter ere van haar 50ste verjaardag. Want als de kleurrijkste Grimaldi iets goed kan, is het wel de gemoederen leuk bezig houden met onprinsesselijke activiteiten, flamboyante liefdes en indrukwekkende eigenwijsheid. Wat het des te leuker maakt dat ze de laatste tijd zo gelukkig lijkt. De prinses van Monaco is de trotse moeder van Louis, Pauline en Camille die ze zo goed als alleen heeft opgevoed. Ze runt haar eigen Replay Store & Restaurant, de relatie met haar zus Caroline is verbeterd, ze gaat relaxter om met haar openbare optredens. En het zegt iets over haar als mens dat prins Albert van Monaco zo dol is op Stéphanie, dat hij zijn jongste zusje overal bij betrekt. Ze is zowaar salonfähig geworden. Daarom kijken we, toch met lichte weemoed, terug op vijf momenten dat ze dat absoluut níet was.

Prinses probeert het als model

Stephanie 50

Ah, de eighties, ook bekend als ’the era that style forgot’. Prinses Stéphanie, hier in een fluor pufferjacket met een adorable puppy, wenste model te worden, zeer tegen de zin van haar vader, prins Rainier. De vaderlijke driftbuien weerhielden haar er niet van om voor de camera te gaan staan. Waarin ze verrassend succesvol was: haar atletische lijf had de juiste hoekigheid voor de look van dat moment en ze schopte het tot editorials in Elle. En papa Rainier intussen maar klagen en mopperen, over de shows die ze gratis en voor niets opvoerde ? in uitdagend hoog én laag uitgesneden badpakken.

Stephanie 50 badpak

Prinses doet poging tot popster

In 1986 bracht Stéphanie, niet gehinderd door een dijk van een stem, ‘Ouragan’ uit, de hitsingle van haar album ‘Besoin’. Wederom bulderpartijen in het paleis, waarbij prins Rainier meerdermalen ‘Ik trek mijn handen van je af riep’, maar op dat moment nog niet de daad bij het woord voegde. In Frankrijk stond de prinses er drie maanden mee in de top 10, in Duitsland deed het nummer het ook goed. De Engelse versie ‘Irresistible’ had minder succes. Het Franstalige nummer is een culthit geworden waar al veel covers van zijn gemaakt, de meest recente was vorig jaar, door Italiaanse popster Sabrina Salerno. Stephanie’s ambities in pop doofden uit met het mislukken van haar tweede album.

Prinses trouwt visboer

© Palais Princier  © Palais Princier

Hoewel Daniel Ducruet als lijfwacht nooit serieus in actie hoefde te komen, had hij voor Stephanie toch The Bodyguard-achtige allure. Ze vond hem in al zijn aardsheid – afkomstig uit een arbeidersgezin, verkoper en visboer geweest – enig en een stuk leuker dan haar kritische vader. Die het niet zo fijn vond dat zijn dochter het hield met een gescheiden man, wiens ex Martine Malbouvier zes maanden zwanger van hem was toen hij voor het eerst met de prinses in het openbaar verscheen. Stephanie en Daniel waren heel gelukkig toen ze nog samenwoonden. Samen kregen ze Louis en Pauline. En Stephanie lobby’de net zo lang bij haar vader tot die – milder geworden door een dubbele bypass – alsnog zijn zegen aan een huwelijk gaf. Ze trouwden in 1995 en misschien dat ze dat beter niet hadden kunnen doen. Binnen een jaar lagen ze in scheiding, omdat Daniel had gerotzooid met Miss ‘Blote Borsten’ Fili Houteman. Terwijl de paparazzi’s in de bomen meekeken. Exit Daniël, enter een nieuwe bodyguard met wie ze prompt nog een kind kreeg: Camille.

Prinses loopt weg met het circus

Stephanie 50 Franco Knie
In 2001 legde Stéphanie het aan met Franco Knie, directeur van het Zwitserse nationale circus en tevens de olifantentemmer. Ze had hem leren kennen tijdens het Internationale Circusfestival in Monte Carlo. De prinses trok bij hem in, installeerde ook haar kinderen in zijn caravan en reisde zo mee met het circus. De relatie hield geen stand, binnen een jaar woonde Stéphanie weer met haar gezin in Villa Clos te Monaco.

Prinses trouwt met acrobaat

Stephanie 50 Adans Lopez Perez
Toch liet haar liefde voor het circus Stéphanie niet los. In 2003 trouwde ze met de Portugese acrobaat Adans Lopez Peres, werknemer van Circus Knie, #awkward. Haar vader had haar inmiddels al financieel onder curatele gezet, bij elke ontmoeting droop de afkeuring van zus Caroline af en Adans bleek toch niet echt de lenige Romeo van haar dromen. Sindsdien gaat de prinses tot volle tevredenheid als single door het leven, #stoer. Happy 50th, Serene Highness!

Laatste nieuws

Zie ook