Prinses Alexandra pubert

Prinses Alexandra pubert zich suf. Haar moeder, prinses Caroline van Monaco, heeft even afgedaan en is alleen goed om de...

Prinses Alexandra pubert zich suf. Haar moeder, prinses Caroline van Monaco, heeft even afgedaan en is alleen goed om de 16-jarige naar schaatswedstrijden te rijden. Veel cooler is tante Stéphanie, die niet alleen weet wat snapchat is, maar ook haar eigen kinderen véél vrijer laat. En bovendien grapjes maakt op het paleisbalkon. Waar Alexandra opeens verrassend volwassen op staat, compleet met nagellak en een gezellig binnenpretje met haar neef Louis Ducruet. “Het is een erg leuke meid,” zegt prinses Ira von Fürstenberg, een huisvriendin van de Grimaldi’s. “Maar we weten allemaal hoe lastig het is om zestien te zijn.”

Alwéér naar ome Karl…

Alexandra van H Karl Lagerfeld

In het geval van Alexandra speelt vooral mee dat ze nog niet echt alleen op stap mag. En hoewel prinses Caroline best leuke dingen doet met haar jongste dochter, zijn er grenzen aan het aantal keren dat het dolle pret blijft om wéér naar oom Karl Lagerfeld te moeten, teneinde voor hem te applaudisseren. Zeker als je van je moeder je foon moet uitzetten en dus niet eens met je vriendinnen kan appen om het leed wat draaglijker te maken. Dat ze een truttige Chanelblouse geïnspireerd op 1876 aan moest, hielp niet echt.

En dan ook nog in een slee

© Hola © Hola

En dan zijn er nog de familieverplichtingen. Alexandra was liever in Monaco bij haar vriendinnen gebleven, maar moest mee naar Gstaad voor wat traditionele wintersport. Waar haar moeder uiterst oncoole dingen wilden doen, zoals romantisch toeristisch in een koetsje rijden. Alexandra onderging het lijdzaam, naast Caroline zit Raphaël, de zoon van Caroline’s dochter Charlotte en daarnaast haar oudste zoon Andrea. Op de onderste foto staan Charlotte en Tatiana, de vrouw van Andrea, met hun dochtertje India in de draagzak.

En toespraken in Parijs…

© Palais Princier © Palais Princier

Daar hield het niet mee op, want Alexandra moest ook met de hele familie mee naar Parijs waar haar moeder een belangrijke oorkonde kreeg. Caroline werd door Fleur Pellegrin, de Franse minister van Cultuur, verheven tot Commandeur in de Order van Kunst en Letteren. Hier staat ze tussen halfbroer Pierre en halfzus Charlotte in. De leuke LBD compenseert het nog een beetje, maar spannender dan toespraken en een dinertje met de familie werd het niet. En dan te bedenken dat die avond een van haar favoriete DJ’s vlakbij draaide – nog een wonder dat ze er zo monter opstaat. Misschien toch wat meer muiten in de stijl van Caroline toen die zelf bijna zeventien was?

Laatste nieuws