Zweedse prinsessen tellen af

De Zweedse prinsessen tellen af en vooral Victoria - hier met haar ouders, koningin Silvia en koning Gustav - lijkt inmi...

Lees ook

De Zweedse prinsessen tellen af en vooral Victoria – hier met haar ouders, koningin Silvia en koning Gustav – lijkt inmiddels redelijk klaar te zijn met haar zwangerschap. Officieel is ze uitgerekend in maart en zelf zegt ze tot het laatste moment te willen blijven werken. Maar het hof lijkt dat iets behoudender in te schatten: er staat niets meer in haar agenda gepland na 10 februari. De laatste loodjes weerhouden de kroonprinses van Zweden er niet van nog altijd op hoge hakken – deze enkellaarsjes zijn 10 cm – te lopen. Maar zelfs een afkledende zwarte jurk kan niet verhullen dat Vic hoogzwanger is en er best een beetje vermoeid uitziet, wat natuurlijk geen wonder is.

Zijn het er twee?

Zwangere Zweden 2

Victoria heeft bovendien aanzienlijk meer buik dan op het einde van haar zwangerschap van prinses Estelle, wat met name in de Duitse media tot wilde speculaties over een tweeling leidt. Nu zijn we net zo gek op baby’s als de aanstaande tantes van Bunte en Bild. Maar we gaan toch maar af op Victoria zelf, die na de tweelingvraag op haar buik wees en antwoordde: “Het ziet er misschien zo uit!” Het kindje van Victoria en haar man Daniel is straks derde in de lijn der troonopvolging, na Victoria en grote zus Estelle.

Prinses Sofia in afkledend navy

Zwangere Zweden

Victoria’s schoonzusje prinses Sofia heeft nog even, zij is officieel uitgerekend in april en werkt nog tot diep in maart door. Fashionable als ze is, is ze nog niet ten prooi gevallen aan zwangerschapsovergooiers. De jurk die ze hier draagt bij het Zweedse Sportgala is een ontwerp van Greta (€ 538) dat ze slim heeft laten vermaken met wat extra buikruimte. Waar Victoria en Daniel vermoedelijk al weten wat ze krijgen, hebben Sofia en haar man prins Carl Philip nog geen idee. “We willen het ook niet weten,” zegt ze. “We laten ons graag verrassen.”

Laatste nieuws

Zie ook