Man ziet liefde terug na 70 jaar

Man ziet liefde terug na 70 jaar. Norwood Thomas en Joyce Morris hadden een sprookjesachtige relatie in 1944, toen hij 2...

Man ziet liefde terug na 70 jaar. Norwood Thomas en Joyce Morris hadden een sprookjesachtige relatie in 1944, toen hij 21 was en zij 17. Nu, zeventig jaar later, krijgen ze de kans om die romantiek opnieuw te beleven. Waarschuwing: dit artikel heeft een erg hoog The Notebook gehalte!

Hoe het begon

De twee leerden elkaar kennen in Londen aan de rivier de Theems. Ze waren stapelverliefd, maar werden uit elkaar getrokken toen Norwood in het leger moest en moest gaan vechten tijdens de Invasion of Normandy. Norwood vertelt het volgende aan ABC News:

I think I fell in love with the way that she smiled. I’d always look at her and think: My God, that is one, sweet girl.

Toen Norwood terugkeerde naar Amerika schreef hij Joyce een brief en vroeg hij haar om naar hem te komen en van zijn huis een thuis te maken. Joyce begreep de brief echter verkeerd en dacht dat hij getrouwd was en zijn vrouw wilde verlaten voor haar. Ze maakt het uit en brak zijn hart.

Zoveel jaar later…

Ze trouwden allebei met iemand anders en kregen kinderen. Joyce (88) is inmiddels gescheiden en woont in Australië. Norwood (93) is een weduwnaar en woont in Virginia. Hij dacht dat Joyce gestorven was tijdens een vliegtuigcrash in 1990, omdat ze op de lijst stond met slachtoffers. Zij vroeg zich af hoe het met Norwood zou zijn en vroeg haar zoon Rob om haar te helpen hem online op te sporen. Ze vonden een artikel over hem: hij zou voor zijn 88e verjaardag gaan skydiven. Rob vroeg de krant om de twee met elkaar in contact te brengen.

The Virginian-Pilot filmde het ex-koppel terwijl ze bijna twee uur lang aan het Skypen waren met elkaar. Zij noemt hem nog steeds Tommy, een bijnaam die niemand meer gebruikte sinds 1945. Tommy zegt het volgende tegen Joyce:

I tell you what. If you had come to the States when I asked, we would have been together for 70 years.

Hou je het nog droog?

The end

Bovenstaande video werd ontzettend vaak bekeken en honderden mensen wilden de twee helpen om elkaar weer te ontmoeten. Iemand startte zelfs een campagne voor het betalen van de reis en haalde 7,442 dollar op. Air New Zealand betaalde uiteindelijk de tickets van Joyce en Norwood naar Adelaide, Australië, waar de twee elkaar weer zullen ontmoeten na zeventig jaar. Het ex-koppel zal samen Valentijnsdag kunnen vieren. Norwood:

I’m numb. I have no idea what my emotions are going to be once we meet face to face.

Zucht… Wat kan de liefde toch mooi zijn. Wij zien een film aankomen! Misschien weer met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrol? Gewoon een suggestie… 

Laatste nieuws