Ken je deze Windsor al?

Ken je deze Windsor al? Roepen we nu 'bruiloft van William en Kate' dan knik je meteen ja, want Margarita Armstrong-Jone...

Lees ook

Ken je deze Windsor al? Roepen we nu ‘bruiloft van William en Kate’ dan knik je meteen ja, want Margarita Armstrong-Jones (12) was een van de bruidsmeisjes in 2011. Voluit heet ze Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones. Ze is het jongste kind van burgraaf David Linley, de zoon van Lord Snowdon en prinses Margaret, de zus van de Queen. Ze is genoemd naar haar oma en haar overoma, de Queen Mum. Opvallend is dat zowel zij als haar vader de laatste tijd steeds vaker aanwezig zijn bij royal events, terwijl het gezin normaal gesproken op de achtergrond blijft en alleen opduikt bij Trooping the Colour.

Met pa naar Buckingham Palace

© Max Mumby / Getty Images © Max Mumby / Getty Images

Het lijkt erop dat burggraaf Linley – Margarita zit hier naast hem – verwoede pogingen doet om in beeld te blijven, in een koninklijke familie die door de Queen steeds verder wordt ingekrompen. Hij was een van de eersten die met dit nieuwe beleid te maken kreeg en verdient de kost met het maken van heel dure klassieke meubelen, vaak kunstzinnig ingelegd. Gezien dit vertoon van goede smaak, worden de dobbelstenen die in zijn Fiat 500 hangen extra grappig. Ook deze aankomst bij Buckingham Palace was zeer succesvol in de categorie Zelfpromotie. Hij heeft de royal associatie nodig om zijn zaak te promoten en zou ook graag zien dat zijn kinderen ‘ons soort mensen’ trouwen. Dat vraagt dus om actie.

Margarita krijgt later een titel

© Sean Gallup / Getty Images  © Sean Gallup / Getty Images

Margarita is 20ste in de lijn der troonopvolging en zit momenteel op St Mary’s School in Ascot. Als haar vader de graaf van Snowdon wordt, schuift Margarita een plekje op in de hiërarchie en wordt ze lady Margarita. Aangezien dat pas het geval is als haar opa, de huidige lord Snowdon, is gestorven, zit niemand op die promotie te wachten. Naast haar rol tijdens de bruiloft van William en Kate – ze zit hier naast Pippa Middleton – is ze tegenwoordig steeds vaker van de partij bij polowedstrijden, bijzondere voorstellingen en andere royal-gerelateerde momenten. Pa laat zich duidelijk geen fotomomentje ontglippen.

Ideaal netwerkjaar voor de tweenie

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Margarita heeft een oudere broer waar ze dol op is. Hij heet Charles Armstrong-Jones (16) en ze loopt hier naast hem. Vader David loopt naast neven Samuel en Arthur Chatto. Dat zijn de kinderen van lady Sarah Chatto, de zus van David. Het gezelschap kwam samen in St. George’s Chapel in Windsor voor een herdenkingsdienst. De dienst werd gehouden voor hun oma en overoma, die kort na elkaar overleden. Eerstvolgende Margarita Spotting zou officieel bij Trooping the Colour in juni zijn. Maar David laat zich vast de eerdere festiviteiten rond de 90ste verjaardag van de Queen in april niet ontglippen als netwerkkans. Margarita gaan we veel vaker zien, de Yorkies mogen wel uitkijken.

Laatste nieuws

Zie ook