Deze prinsen zijn nog vrij!

Deze prinsen zijn nog vrij! Voor het geval je titel-en-tiara-ambities hebt. En geloof ons, van deze hunk droomt Sarah, h...

Lees ook

Deze prinsen zijn nog vrij! Voor het geval je titel-en-tiara-ambities hebt. En geloof ons, van deze hunk droomt Sarah, hertogin van York. Links haar dochters prinsessen Beatrice en Eugenie, rechts prins Ernst August van Hannover (32), hertog van Braunschweig und Lüneburg. Als in ‘Zeer Hoge Adel’. Als in: ‘Prijsexemplaar volgens de Almanach de Gotha’, ook bekend als de huwelijksbijbel van de aristocratie. De prins runt al sinds 2004 het Huis van Hanover inclusief alle landerijen in Duitsland en Engeland. Het familiekasteel Mariënburg krijgt zijn bruid er te zijner tijd bij, maar de prins zelf woont momenteel in het bescheiden Fürstenhaus in Hannover. Who else?

Hussein: leider van de toekomst

Huwbare prinsen Hussein Jordanië

Geen paniek, de leuke jongedame naast kroonprins Hussein van Jordanië (21) is zijn zus Iman (19). De prins studeert Internationale Geschiedenis aan Georgetown University in Washington en was vorig jaar de jongste persoon ooit om een vergadering van de VN Veiligheidsraad voor te zitten. Als alles volgens plan gaat, zal hij ooit koning van Jordanië worden. Dat levert zijn bruid een paar leuke paleizen op, zij het in een wat onrustige regio. Aan het Huis van Hashemite ligt het niet en aan Hussein ook niet. Hij is een moderne prins, die een voorbeeld neemt aan zijn moderne Arabische ouders koning Abdullah en koningin Rania, en aanstuurt op ‘duurzame vrede’. Cool.

Sébastien de Sportieveling

© Court Ducale Luxembourg © Court Ducale Luxembourg

Prins Sébastien van Luxemburg (23) is de jongste van vijf. Dus de kans dat hij ooit groothertog wordt is zeer gering. Desondanks is hij een leuke partij: hij kan heel aardig dansen en ging naar Le Rosey, de beruchte kostschool voor ‘royals en kakkers’, aldus zijn broer Guillaume die er ook heenging. Sébastien studeerde International Business in Ohio, is heel sportief, dus je scoort bij hem als je houdt van redelijk extreem bergbeklimmen en skiën. Daarnaast is hij een groot rugbyliefhebber, dus bereid je mentaal voor op vele double dates met Zara Philips en Mark Tindall.

Philippos is Mr. Wall Street

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Prins Philippos van Griekenland (29), hier met zijn zus Theodora, werkt in de financiële wereld van New York als financieel analist bij een hedgefund. De jongste zoon van voormalig koning Constantijn en koningin Anne-Marie gebruikt zijn titel zelden en gelooft ook niet in zijn royal netwerk. “Ik werk voor de kost,” zegt hij. “Iedereen moet werken, in die zin ben ik niet anders dan andere mensen. En als mensen je zien werken, verandert ook hun beeld van je. Ze beseffen dat je meer te bieden hebt, dat het niet alleen voor de show is.” Mocht je zijn eindeloze werkdagen op de koop toe willen nemen: hij stamt af van Russische tsaren. Duitse keizers, koningin Victoria en de Deense royals.

Jean-Christophe: keizer Napoléon VII?

© Giroudon Baptiste / Getty Images © Giroudon Baptiste / Getty Images

Maak kennis met keizerlijke troonpretendent Jean-Christophe Napoléon Bonaparte (29), ook bekend als JC prins Napoléon. Hij stamt af van de enige echte Napoleon, ziet eruit als een Disneyprins en is ook nog slim genoeg om te beseffen dat hij nooit keizer van Frankrijk zal worden. JC werkte een tijd in de financiële wereld van New York en Londen en resideert in de Engelse hoofdstad, als vennoot bij private equityfonds Advent International. Omdat we verrukt zijn van deze onontdekte schat een bonuskiek ? we hebben er Rufus Sewell-vibes bij.

We hebben onze nieuwe McDreamy!

© Carl Court / Getty Images © Carl Court / Getty Images

Dat Jean-Christophe vrijwillig low-profile is, wil niet zeggen dat hij in royal kringen niet wordt gerespecteerd. Zo stond hij vorig jaar nog tussen de regerende vorsten tijdens de herdenking van de Slag bij Waterloo. Van links naar rechts: groothertog Henri van Luxembourg, Arthur Wellesley, zoon van de 9de hertog van Wellington, koning Willem-Alexander, koning Filip, prins Nikolaus Furst Blucher von Wahlstatt, prins Jean-Christophe Napoleon Bonaparte en Prins Edward, hertog van Kent.

Albert de speedmaniak

© Florian Seefried /Getty Images © Florian Seefried /Getty Images

Licht maniakale Albert (32) is de 12de prins Von Thurn und Taxis (32) en het hoofd van het gelijknamige prinselijke Huis. Hij volgde de middelbare school in Rome, zat in militaire dienst en studeerde economie en theologie aan de universiteit van Edinburgh. Hij is dol op snelle auto’s en racete ook zelf. Hij racet voor Reiter Engineering waar hij in 2010 kampioen mee werd. Leuke bijkomstigheid: hij was al op zijn 8ste ’s werelds jongste miljardair en heeft die miljarden nog steeds. Bij zijn rol als vorst horen een paar leuke kastelen en een licht hysterische familie TNT: van links naar rechts zus Elisabeth, moeder Gloria en zus Maria-Theresia. Wat er ook bij hoort, is het beschermheerschap van Neurenberg en omgeving. Dus bereid je mentaal voor op niet alleen een paar fijne tiara’s, maar ook op de onvermijdelijke dirndls.

De hoofdprijs: prins Harry

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prins Harry (31) is grappig, dol op kinderen en staat enthousiast in het leven. Hart van goud, pikzwarte humor. Je krijgt er een aanstaande koning en een plaaggrage schoonzus met twee doddige kinderen bij. En je hoeft alleen maar af en toe op het balkon van Buckingham Palace te verschijnen en een kniksje voor de Queen te maken. Geloof niets van de geruchten dat prins Harry zou scharrelen met prinses Maria-Olympia van Griekenland. De Roodharige Hunk is nog altijd vrijgezel. En toch wel de heilige graal in de categorie Prince Charming. Swoon!

Beeld opening: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook