Dubbel feest in Jordanië

Dubbel feest in Jordanië, want niet alleen koning Abdullah is vandaag jarig, ook zijn zoon Hashem. Zijne Majesteit is 54...

Dubbel feest in Jordanië, want niet alleen koning Abdullah is vandaag jarig, ook zijn zoon Hashem. Zijne Majesteit is 54 geworden, de prins 11. Vader en zoon vieren hun verjaardag tot nu toe altijd samen. Dat wil zeggen “we vieren Hashems verjaardag, want hij beleeft er meer plezier aan dan ik,” aldus Abdullah, hier met zijn jongste in gesprek in 2006, terwijl dochter Salma luistert. Volgens de koning zijn kinderen “het grootste geluk wat je als mens kan overkomen”. Naast deze twee kreeg hij met koningin Rania ook kroonprins Hussein en dochter Iman, die momenteel in Amerika studeert. Hashem is als nakomertje een béétje zijn oogappel en het excuus van de koning om naar cartoons te kijken.

Samen op pad

© Queen Rania of Jordan © Queen Rania of Jordan

Vader en zoon zijn dikke vrienden, zoals blijkt uit deze privéfoto uit 2006 die Rania deelde. Ze zijn allebei dol op voetbal, op gamen en op motorrijden. Ze mogen graag een ritje maken rond Aqaba op de Harley van de koning. Ze zijn dan vooral te herkennen aan een flinke stofwolk, waar de beveiliging in meerdere SUV’s ongetwijfeld binnensmonds vloekend in moet rijden.

 ‘Beam me up, Ab!’

© Getty Images © Getty Images

Koning Abdullah is een van onze favoriete vorsten. Niet alleen omdat hij nog altijd verliefd is op zijn eigen vrouw, maar ook omdat hij een zeer aanstekelijke bromlach heeft en zich niet verontschuldigt voor het feit dat hij een die-hard Trekkie is. Hij speelde zelfs mee in een aflevering, toen hij nog prins was, wat hij destijds omschreef als “een nerddroom die in vervulling is gegaan.”

Hashem droomt van Team Jordan

© Queen Rania of Jordan © Queen Rania of Jordan

Zoon Hashem droomt vooralsnog vooral van doordringen tot de plaatselijke eredivisie. Hij speelt erg graag voetbal en zijn ouders staan vaak langs de lijn om hem aan te moedigen. Voor zijn verjaardag stonden er dan ook all things voetbal op zijn lijstje.

Happy birthday, Abdullah en Hashem!

© Queen Rania of Jordan © Queen Rania of Jordan

Laatste nieuws